Prva aplikacia – Nette nepracuje podla tutorialu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Nebster
Člen | 2
+
0
-

Ahojte,

rad by som sa pustil do ucenia ako pracovat s tymto frameworkom, ale hned na zaciatku ked som si prechadzal tutorial tvorby prvej aplikacie ma stopla nasledujuca udalost:

Podla postupu tohoto navodu v sekcii Uklid som prepisal obsah suboru app/presenters/templates/Homepage/default.latte na „Hello world!“. Subor som ulozil, uploadol na FTP a mal by som teda vidiet prazdnu bielu stranku s textom „Hello world!“ ako je na screenshote v tutoriali. No to sa nestalo a vidim stale uvodnu stranku sandboxu

Dalej ked som schvalne urobil chybu v subore app/presenters/HomepagePresenter.php nezobrazi sa mi chybova stranka Tracy ale len bezna biela stranka s napisom „Internal server error 500“.

Vedeli by ste mi prosim poradit co robim zle?

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

pokud nepouzivas lokalni server, ale nahravas to na webhosting, tak tam je zapnuty produkcni rezim. a v nem nedochazi kvuli rychlosti ke kontrole nekterych zmen – prave napriklad zmena latte.

Zapni si tedy debug mod: https://github.com/…ootstrap.php#L7

a nebo lepe, nainstaluj si na lokalni server (treba xampp)

Nebster
Člen | 2
+
0
-

Dakujem, pomohlo.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Tak ono vývoj oproti skutečnému serveru je docela fajn, pokud máš připravené prostředí stejné k tomu na kterém to pak poběží. Jen teda to chce mít zapnutý debug, třeba jen pro danou IPčku vývojáře.

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
0
-

@akadlec: Já nevím, jak dnešní IDE (nezkoušel jsem), ale v DreamWeaveru (nebo jak se to jmenovalo) šlo nastavit odesílá změněných souborů rovnou na FTP, takže ten vývoj byl relativně pohodlný, jak to fungovalo offline (fronta?) to netuším. Takže tu možnost bych úplně nezatracoval, ale klasika:

There is no place like 127.0.0.1
CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@PavelKravčík
PhpStorm se dá nastavit, aby např. při explicitním uložení (Ctrl+S) odeslal všechny změněné soubory přes ftp.

Editoval CZechBoY (13. 1. 2016 19:00)

chap
Člen | 81
+
0
-

Netbeans taky :-) vytvori se projekt „Application from remote server“ .. jde ftp i ssh. Ukladani pri ulozeni a nebo synchronizace ..

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@chap
nevim jestli bych chtěl hotovou aplikaci (na lokálu) nahrát na ftp a potom to zas stahovat kvůli netbeans.
Určitě musí jít něco jako v phpStormu přidat až „za běhu“.

chap
Člen | 81
+
0
-

no já to někdy dělám tak, že si stáhnu jen např. adresář „app“ – není nutno stahovat vše (zaškrtávátkama si vybereš co). Za běhu mi to fungovalo v eclipse – ale NB jsem si oblíbil a tam jsem toto nenašel. Nicméně stáhnout jen část, kterou potřebuješ nemusí být tolik souborů.