Když je vyplá laděnka neodesílá se formulář

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
FJP
Člen | 124
+
0
-

Ahoj,
když mám zaplou laděnku, neodesílá se formulář. Když jsem v debug módu, všechno proběhne, jak má.

Nevíte, kde může být chyba? Díky

(v logu nic není)

Editoval FJP (11. 1. 2016 11:24)

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Trochu víc informací by neuškodilo, ukázky kódu by byly taky fajn ;)

FJP
Člen | 124
+
0
-

ok :)
tu je formulář

	public function createComponentInquiryForm() {
		$form = new \Nette\Application\UI\Form;
		$form->addText('first_name', 'Jméno *')->setRequired('Vyplňte prosím toto pole.');
		$form->addText('last_name', 'Příjmení *')->setRequired('Vyplňte prosím toto pole.');
		$form->addText('company', 'Název společnosti *')->setRequired('Vyplňte prosím toto pole.');
		$form->addText('phone', 'Telefonní číslo *')
			->setRequired('Vyplňte prosím toto pole.')
			->addCondition(\Nette\Application\UI\Form::FILLED)
				->addRule(\Nette\Application\UI\Form::PATTERN, 'Zadejte telefon v platném formátu', '(\+?\(?((?:\d[\s\)]*){3})?(?:\d[\s\-]*){9})');
		$form->addText('email', 'E-mail *')
			->addRule(\Nette\Application\UI\Form::EMAIL, 'Adresa musí být ve správném tvaru.')
				->setRequired("Vyplňte prosím toto pole.");
		$form->addText('city', 'Město');
		$form->addText('post_code', 'PSČ');
		$form->addText('street', 'Ulice');

		foreach ($this->modules as $key => $module) {
			$form->addCheckbox($key, $module);
		}

		$form->addTextArea('question', 'Další dotazy')
			->setAttribute('placeholder', 'Další dotazy');

		//Antispam
		$c1 = date('j') + 3;
		$c2 = date('N') + 2;

		$symbol = 'plus';
		$s = $c1 + $c2;

		$form->addText('vysledek', sprintf('Kolik je %s ' . $symbol . ' %s *', $c1, $c2))
			->setAttribute('placeholder', 'Ochrana proti robotům.')
			->setRequired('Je třeba zadat správnou hodnotu jako ochranu proti SPAMu')
			->addRule(\Nette\Application\UI\Form::EQUAL, 'Je třeba zadat správnou hodnotu jako ochranu proti SPAMu', $s);
		$form->addHidden('c1', $c1);
		$form->addHidden('c2', $c2);
		$form->addSubmit('submit', 'Odeslat');
		$form->onSuccess[] = $this->inquiryFormSubmitted;
		$form->onError[] = $this->inquiryFormErrorSubmitted;
		return $form;
	}
CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Co znamená, že se neodesílá? Neproběhne HTTP požadavek? Nezavolá se ani Success ani Error události?

btw. ta ochrana proti spamu postrádá smysl, protože výsledek toho ověřovacího pole se napíše do data atributu.

greeny
Člen | 405
+
0
-

CZechBoY napsal(a):
btw. ta ochrana proti spamu postrádá smysl, protože výsledek toho ověřovacího pole se napíše do data atributu.

Offtopic, ale:

Kolik botů si myslíš že kromě vyplňování fieldů podle jména umí přečíst nette-style data atributy?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@greeny
Tak pokud budu dělat bota přímo na Nette weby :-)

Editoval CZechBoY (11. 1. 2016 13:20)

FJP
Člen | 124
+
0
-

tak do Success to dojde, ale je tam problém s odesláním mailu (ale s laděnkou to projde, i maily dorazí).


CZechBoY napsal(a):

Co znamená, že se neodesílá? Neproběhne HTTP požadavek? Nezavolá se ani Success ani Error události?

btw. ta ochrana proti spamu postrádá smysl, protože výsledek toho ověřovacího pole se napíše do data atributu.

O lepším řešení bohužel nevím, napadá tě něco?

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

Nemas nejak nastaveny mailer pro debug jinak nez pro production? ukaz kdyztak config s nastavenim maileru. A zkousel si smazat cache?

Šaman
Člen | 2632
+
0
-

Takže není problém ve formuláři, ale v jeho zpracování? A ty jsi vlákno nazval „neodesílá se formulář“ a jako problémový kód poslal jen kód formuláře? :D

Pošli teda to success zpracování a rovnou ukaž i jak zapínáš laděnku. A verzi Nette, pokud nejsi na aktuální 2.3.

FJP
Člen | 124
+
+1
-

David Matějka napsal(a):

Nemas nejak nastaveny mailer pro debug jinak nez pro production? ukaz kdyztak config s nastavenim maileru. A zkousel si smazat cache?

Ha, tak že to je cachí by mě nenapadlo. Už to jede. Děkuji

Šaman napsal(a):

Takže není problém ve formuláři, ale v jeho zpracování? A ty jsi vlákno nazval „neodesílá se formulář“ a jako problémový kód poslal jen kód formuláře? :D

Pošli teda to success zpracování a rovnou ukaž i jak zapínáš laděnku. A verzi Nette, pokud nejsi na aktuální 2.3.

Nazval a poslal – to jsem bohužel ještě nevěděl, že to je, jak je :)

Editoval FJP (11. 1. 2016 14:04)