Zápis z Nette session Q4/2015

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
chemix
Nette Core | 1310
+
+27
-

Minulý týden jsme se potkali s Davidem a Milem a řešili aktuální otázky kolem Nette Framework.

Zde je takový krátký souhrn toho co jsme probírali, co jsme nějak zakotvili a co se připravuje a děje.

PoSobota

V novém roce se malinko změní koncept Posledních sobot. Z pravidelného střídání měst Praha, Brno sem tam něco jiného se stane spíše kočovnická akce. Posledních sobot je v roce omezený počet a rádi bychom se dostávali i do nových měst. Na své si přijdou i programátoří z Ostravy, Hradce Králové, Plzně, Českých Budějovic nebo Liberce. Přibližný plán termínů:

1. Praha
  2. Brno
  3. České Budějovice
  4. Hradec Králové
  5. Plzeň
  6. Praha? (Webexpo)
  7. Liberec
  8. Ostrava

Snaha bude více zapojovat lokální firmy a budovat komunity, které tak i směřovat k pravidelným #NetteFwPivo.

Nette.conf

Myslíme si, že Nette by si zasloužilo jednou ročně svojí menší konferenci. Celodenní akce, kapacitou větší nežli PoSobota. Témata primárně Nette Framework. Jako ideální termín bych viděl začátek června. Zatím je to jen myšlenka v plenkách. Uvítám nápady, pomocníky, řečníky.

Nette.camp

Nultý ročník máme za sebou. Na další ročník se poučíme z chyb. Termín opět konec Srpna.

Nette.projects

Myšlenka je taková, že chceme podporovat různé projekty a aktivity spojené s Nette Framework. Ale co nechceme, je přebírat za ně zodpovědnost. Proto pod křídly Nette Foundation bude co nejméně aktivit. Zaměříme se hlavně na core věci a co nejvíce aktivit distribuovat ven. Jsou tu projekty jako addons, nette.ajax, nette.commits… a bylo tu kolem nich takové to… “… mělo by se to stát součástí Nette.” Problém ale nastáva, pokud autor „předá kormidlo komunitě“, věc postupně upadá, takový nešvar. Proto tyto projekty zůstanou pod záštitou jejich autorů a Nette Framework bude aktivní projekty prosazovat, propagovat, podporovat.

Pla.nette

V tuto chvíli je tu stará platforma, která běží na GITu. Vzniká tu nová platforma, která funguje na klasickém databázovém přístupu a jsou s ní do nového roku pěkné plány. Nahradit současnou verzi (přenést staré články + zrevidovat obsah). Redesignovat podobu z “knowledge base” do “magazínového” stylu. Zaevidovat všechny videa z Posledních Sobot a propojit s oficiálním blogem.

Pokud chcete nějak přidat ruku k dílu, tak se mi určitě ozvěte, ale nejprve si sami napište na papír s čím byste chtěli pomáhat a kolik reálně času si můžete dovolit této komunitní aktivitě věnovat.

Tomáš Jacík
Člen | 147
+
+1
-

Doufám že Nette Camp bude příště u mě :-)

Aurielle
Člen | 1281
+
+14
-

Nette.conf vypadá fakt zajímavě, jsem zvědavý, jak se to nakonec vyvine. Jen možná trošičku poupravit název, snad nejsem jediný, kdo v tom nejdříve viděl konfigurák :)

castamir
Člen | 629
+
+2
-

Trošku epic, protože na únor se plánovalo a začalo domlouvat Brno ^^

Editoval castamir (16. 12. 2015 13:10)

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

@castamir epik to neni :-) jak pisu je to nastrel, jen jsem to tam hodil a neuvedomil si danou situaci. Vzdy to muzem nejak preorganizovat. Odpoledne ti zavolam a domluvime se.

Ostatni mesta, pokud se citite na to mi s organizaci z daneho mesta nekdo pomoci, pisnete nebo zavolejte

premek_k
Člen | 172
+
0
-

@chemix Ohledně Ostravy jsme se bavili na poslední poSobotě.

Jinak mi chybí ještě NetteShop, kde bych si konečně mohl koupit latte tričko.

chemix
Nette Core | 1310
+
+1
-

@premek_k shop se otevre v lednu, vcetne hrnecku, musim se pripravit na babišárny. A bude otevřen na 14dní. Sleduj socialky

PS:

Socialni site

Facebook – cestina, akce, clanky zajimavosti

Twitter – anglictina, novinky, zajimavosti

Tirus91
Člen | 199
+
0
-

Jak to vypadá s tím zářím? Praha či Bratislava?

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

@Tirus91 jelikoz posledni sobotu v zari je webexpo tak pokud se bude poradat (zatim neni rozhodnuto) tak v Praze