Nelze propojit Nette 2.3.5 s Wamp 2.5

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Zdravim,
prosím o radu jak nainstalovat Nette, přes příkazový řádek a opsání (composer create-project nette/web-project), jak je psáno na webu. Wamp mám nainstalovaný.
Díky, za každou radu.
Zyggore

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Potrebujes composer, postupuj dle quickstartu

Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Ahoj, díky za odpověď.
Composer požaduje soubor php.exe a ten nikde nemám.

xrep
Člen | 51
+
0
-

skorej si myslím že nemáš php.exe zavedené v PATH a teda ho composer nevie nájsť

Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Diky za reakci, a kde PATH najdu, případně jak docílím, aby tam ten soubor php.exe byl?

xrep
Člen | 51
+
0
-

presne ti to neviem povedat nemam windows momentalne po ruke, kazdopadne toto by ti mohlo pomoct → http://stackoverflow.com/…rver-win7-64

Path sa da nastavit docasne, cez CLI alebo pernamentne cez Control Panel, treba dat hladat PATH

Editoval xrep (9. 10. 2015 0:06)

Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Udělal jsem co psali a dal tam soubor z Wampu a composer nainstaloval, to znamená, že mám Nette nainstalovaný?

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

@Zyggore poté, co jsi zadal do příkazové řádky composer create-project nette/web-project, objevila se ve složce, kde jsi byl při zadávání příkazu nějaká nová složka?

Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Ano objevila se složka Web-project

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

@Zyggore tak tam je nainstalovaný nette sandbox. Měly by tam být soubory z tohoto sandboxu https://github.com/nette/sandbox a navíc celé nette stahnuté ve složce vendor. Teď bys měl vidět sandbox na stránce localhost/Web-project/www

Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Právěže na tom odkazu nic nevidím, už jsem zkoušel předtím :/. Ve složce web-subject chybí složky bin, tests a .gitignore. Díky za reakce :).

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

složky bin, tests a .gitignore nejsou zapotřebí. Složka bin v sobě pouze má soubor, který umožní přes CLI přidat uživatele, složka tests má v sobě pouze testy a .gitignore je záležitost gitu, tedy nic potřebné pro běh aplikace.

A co myslíš tím, že na tom odkazu nic nevidíš? je tam bílo? nebo co se objeví?
kdyžtak se podívej do error logů apache, jestli tam něco je, možná tam najdeš nějaké chybové hlášky.

Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Zdravím, díky všem za pomoc :), restartoval jsem PC a už se to rozběhlo.

Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Btw nevíte jaký napsat login na localhost/sandbox? Nevím co napsat do databáze, a heslo a uživatelské jméno jsem nikde nedefinoval.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Uzivatele vytvoris create-user.php scriptem

Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Uživatele jsem vytvořil, ale mám zadáno MySQL, pak server, tam nevim co napsat + databáze nevím co psát, zkoušel jsem MySQL, ale nejde to.

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

@Zyggore a ten problém s Mysql a server a tak…to je v config.local.neon? nebo kam se to pokoušíš zadat?

Editoval Azathoth (9. 10. 2015 16:18)

Zyggore
Člen | 10
+
0
-

Tool adminer na Nette v prohlížeči, skrz localhost/sanbox

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Takze nevis uzivatele a heslo k mysql? rychlim hledanim jsem nasel, ze by wamp mel mit defaultne root a prazdne heslo