Nette v produkci vrácí pouze #500

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Michal Hlávka
Člen | 190
+
0
-

Zdravím,
nemůžu přijít na to, jak na produkci aktivovat Nette tak, aby mi vracela správné badRequest kódy. Neustále mi vrací #500 i když by správně mělo být #404. V configu jsem nastavil catchExceptions na true, ale bohužel to nic neřešilo.

Budu rád za jakékoliv návrhy, děkuji předem.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Koukni do logu, to byva zpusobeno nejakou chybou v error presenteru

Michal Hlávka
Člen | 190
+
0
-

V logu bohužel už pár dnů nic nemám, což je zajímavý, mělo by to tam vepsat aspoň tu #500.

Michal Hlávka
Člen | 190
+
0
-

Moment, než tady udělám rozruch, teď jsem na něco přišel.

Eeem, tak nic.

Editoval emptywall (5. 10. 2015 17:14)

Michal Hlávka
Člen | 190
+
0
-

Na localhostu, když si vypnu debugmode, tak mi to správně vrací #404 a načte i 404 template.

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

A nemas problem se zapisovanim do log adresare?

Michal Hlávka
Člen | 190
+
0
-

Omlouvám se za pozdní reakci. Na localhostu mi to funguje jak má, jde pouze o to, že na provozu je jiný enviroment a to production a ten už způsobuje to, že mi server vrací pouze #500.

Podle enviromentu includuji neon configy, ale to jsou jenom pouze moje definované proměnné, které pak používám. Není v nich nic co by se mělo týkat nastavení aplikace.

Tak už jsem o něco blíž, když jsem zadal špatný název error presenteru tak mi to do logu napsalo, že nemůže načíst 'App\Presenters\ErrorPresenterPresenter'. Ale správně by mělo být

'App\*Module\Presenters\ErrorPresenterPresenter'

ale mapping mám správně

mapping:
            *: App\*Module\Presenters\*Presenter

Editoval emptywall (6. 10. 2015 9:11)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

No já ti nevím, ale když app vyhodí 500, tak ta chyba musí být někde zapsaná, ne?

Pokud ta chyba není v logu Nette, tak by měla být v tom logu, který má nastavený VirtualHost.
V konfiguraci to je řádek:

ErrorLog /var/log/some.host.error.log

Konfigurace je většinou v lokalitě: /etc/[apache|httpd]/v.hostd/tvuj.virtual.conf

Editoval iguana007 (6. 10. 2015 9:43)

Michal Hlávka
Člen | 190
+
0
-

Do Nette logu mi chodí jen věci, co se netýkají BadRequestExceptionu, jak příjde tahle exceptiona, tak už ji v logu nemám. Protože to asi nenajde ErrorPresenter, ale že to nenašlo ErrorPresenter mi do logu nenapíše, napíše mi to tam jen tehdy, když dám do configu fakt nemyslný název ErrorPresenteru.

Michal Hlávka
Člen | 190
+
0
-

Už jsem to vyřešil, bylo to v neon configu.
Měl jsem název errorPresenteru špatně v configu umístěný. Děkuji všem za trpělivost, příště sem radši pastnu celej config, ať se tak netrápíme. :-)