Problemy po nasadeni na server

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
wolodo
Člen | 4
+
0
-

Zdravim,
po dlhej dobe sa vraciam k NETTE (dost som toho uz pozabudal) a trochu mam problemy pri nasadeni aplikacie na server. Na localhoste mi vsetko frci v pohode.

1. neviem sa pripojit k databaze. v config.neon mam toto:

database:
dsn: ‚mysql:host=127.0.0.1;dbname=krt_main‘
user: ‚krt‘
password: ‚tajneHeslo‘
options:
lazy: yes

Napriek tomu v logu sa stazuje, na toto:
SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user ‚root‘@'localhost' (using password: NO)

Aplikacia je viacmenej len sandbox. Ale vyzera to ako keby nenasiel config.neon a pouzil nejake default hodnoty…

2. povedal som si ok, zmenim nejake cesty, zmazem cache a mozno to pojde. Ale ako sa zda, moje konto na hostingu zjavne nema prava na mazanie tychto suborov. Este pred prvym spustenim som nastavil adresarom log a temp prava 0777.

Aplikaciu som vytvoril pomocou composeru vo windows.
Vie mi niekto povedat, kde robim chyby? Vopred vdaka :)

David Matějka
Moderator | 6445
+
+2
-

Udaje k db se nenastavuji v config.neon, ale config.local.neon. A ten take prepisuje ty tve z config.neon

viz quickstart: https://doc.nette.org/…rt/home-page

Veškerá konfigurace včetně konfigurace databáze je uložena v adresáři /app/config/ v souborech config.neon a config.local.neon. Soubor config.neon obsahuje globální nastavení aplikace a config.local.neon pouze ty parametry, které jsou specifické pro aktuální prostředí (rozdíl mezi vývojovým a produkčním serverem apod.).

wolodo
Člen | 4
+
0
-

Aha, pomohlo to. Dakujem. Ale toto som uz skusal predtym. Predpokladam, ze tieto udaje sa ulozia do cache a potom si mozem menit config kolko chcem, aj tak sa mi to neprejavi, dokial tu cache nezmazem.
Ked som uploadol komplet novu aplikaciu so spravnymi nastaveniami, tak mi to na prve spustenie samozrejme neslo do cache, lebo ziadnu nemalo, preto mi to zafungovalo.
Ale co s tou nezmazatelnou cache?

David Matějka
Moderator | 6445
+
+2
-

V produkcnim rezimu nette nekouka na disk, jestli doslo ke zmene souboru.

Co se cache tyce, obavam se, ze na sdilenem hostingu budes muset pouzit umask, pripadne si napsat php script, ktery ty soubory smaze, dalsi info najdes treba v instalacni prirucce symfony v sekci „Setting up Permissions“

wolodo
Člen | 4
+
0
-

PHP scriptom to islo. dakujem za rychlu pomoc!