Jaký SQL dotaz generuje nette database, jak to zjistit?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
flamengo
Člen | 135
+
0
-

Potřebuji zjistit, jaký SQL dotaz generuje nette database. V laděnce by to asi šlo předpokládám, ale jedná se o ajaxový požadavek, který v laděnce jaksi nemám (nebo to nějak lze?).

A rovnou se zeptám, jak toho docílím pro všechny možný druhy SQL dotazu, tedy ->select(), ->insert(), ->update() a ->query().

Našel jsem pouze dump(), ale to je pouze pro query(). A já potřebuji něco podobného i u těch ostatních.

Předem díky.

Nekamenujte mne prosím za to, že si to neumím najít. Google už po me chtěl ověření, že jsem člověk a ne robot kvůli velkému počtu vyhledávání :(

Editoval flamengo (21. 9. 2015 19:09)

Lukes
Silver Partner | 68
+
0
-

flamengo napsal(a):

Potřebuji zjistit, jaký SQL dotaz generuje nette database. V laděnce by to asi šlo předpokládám, ale jedná se o ajaxový požadavek, který v laděnce jaksi nemám (nebo to nějak lze?).

A rovnou se zeptám, jak toho docílím pro všechny možný druhy SQL dotazu, tedy ->select(), ->insert(), ->update() a ->query().

Našel jsem pouze dump(), ale to je pouze pro query(). A já potřebuji něco podobného i u těch ostatních.

Předem díky.

Nekamenujte mne prosím za to, že si to neumím najít. Google už po me chtěl ověření, že jsem člověk a ne robot kvůli velkému počtu vyhledávání :(

Zkus tu metodu zavolat mimo ten ajax požadavek, například ve startup(), kde se ti to v tracy ukáže.

Nebo existuje metoda getSql() https://api.nette.org/…ion.php.html#…

flamengo
Člen | 135
+
0
-

Je to v komponentě, tam dle mého není startup(). Nebo ano?

Navíc to je v process metodě formuláře, který je částí komponenty. Potřebuji znát přesný dotaz (tvar i data), který se odešle po odeslání formuláře (ajaxem).

Unlink
Člen | 298
+
0
-

Tracy pokiaľ viem tak používa:
https://api.nette.org/…nection.html#…
Tak možno by stačilo na tento event nahodiť handler a nejako si v payloade posielať tie dotazy alebo čo.
Ten callback dostane objekt typu ResultSet a ten má metódy čo potrebuješ
getQueryString()getParameters()

Editoval Unlink (21. 9. 2015 21:44)