PhpStorm File Templates pro vytvoření více souborů najednou
- ondrej256
- Člen | 187
Zdravím,
hodila by se mně možnost nadefinovat si File Template v PhpStormu pro nette komponentu, která by vytvořila:
- .php soubor, kde by byla základní struktura komponenty
- .latte soubor jako šablona komponenty
- .php soubor jako Factory pro komponentu
Neexistuje náhodou nějaké rozšíření, které by to umělo?
- ondrej256
- Člen | 187
Možná jsem se špatně zeptal. Vím, že existuje File Templates a používám to.
Problém mám s tím, že lze nadefinovat vytvoření pouze jednoho souboru najednou. Tzn. v mém případě kdy tvořím často 3 soubory zároveň (komponentu, šablonu komponenty a továrnu na komponentu) musím třikrát klikat a tvořit 3× po jednom souboru.
Uvítal bych kdyby šlo kliknout pouze jednou pro vytvoření komponenty a vytvořily by se všechny 3 soubory zároveň. Takovou možnost jsem nikde nenašel a tak se ptám zda není nějaké rozšíření, které by tuto funkcionalitu umožňovalo
- chemix
- Nette Core | 1310
Osobne premyslim na tyto veci mrknout Yoman http://yeoman.io a zkusit pripravit generator vhodny pro nette. Byl by zajem?
- Šaman
- Člen | 2665
Ahoj, tohle mě zájímá – jak to dělat mimo PhpStorm (v NetBeans nebo
úplně mimo IDE).
Potřebuji vytvořit několik souborů (řekněme entitu, repozitář a
prázdný formulář), upravit jejich názvy (UserEntity.php, …) a uvnitř
několikrát dosadit jméno (class UserEntity, property $userRepository) jen je
ještě nutné přitom dosazování dodržovat zda má být první písmeno
velké, nebo malé.
@Antik: umí tohle to tvé řešení s kdyby/console
?
Jestli ano, aspoň vim, kterým směrem se vydat. Kdyby zatím používám jen
sporadicky.
- Tomáš Jacík
- Člen | 147
@chemix Scaffolding bych ocenil, ale v PHP. Yeoman mi přijde spíše jako nástroj na frontend appky a zavádí další závislosti (nodejs, npm, grunt, …). Hodlám to dřív nebo později psát, tak bych se klidně aktivně angažoval, kdybys to chtěl udělat v PHP, třeba nad Kdyby/Console.
@Antik Zájem určitě je.
- David Kudera
- Člen | 455
@chemix taky se tak trochu přimlouvám víc za yeoman, přece jen je to přímo tool na to tvořený a teď už má stejně většina projektů frontend závislosti přes bower, npm apod., s nějakými tasky přes gulp nebo grunt (teda aspoň doufám :-D)..
- Martk
- Člen | 661
@chemix S yeomanem jsem se ještě nesetkal, tak nevím jak by to fungovalo, ale jestli by jsi to udělal a to řešení by se mi líbilo, tak bych to určitě používal a nahradil za console. Použití console jsem volil hlavně z důvodu, že jsem to chtěl mít napsané rychle a na ostré aplikaci vynechávám tyto commandy.
Jednoduchá ukázka: Gist (Je to opravdu jenom simple, nekontroluje to zda existuje soubor, zda třída existuje apod.)
- castamir
- Člen | 629
Malý nástřel, jak bude vypadat můj generátor. Napsal jsem to teď ráno, ale hotové to ještě není… zkusím dodělat večer…
- chemix
- Nette Core | 1310
Zkousim si Yeoman-a a vypada to pekne https://github.com/…erator-nette
zatim to umi vygenerovat jen componentu a defaultni generator stahne zavyslosti skrze nainstalovany composer, takze zadna slava, ale to prijde :)
npm install -g yo
npm install -g generator-nette
a pak v rootu projektu yo nette:component fileManager
todo:
- app: pokud neni composer, tak ho stahnout svepomoci a spoustet lokalne https://github.com/…app/index.js#…
- app: pridat do sablony vse z nette-webproject
- app: prompt na databazi?
- component: namespace ?
- generator pro presenter
- ??? napady vitany, issues