default.latte – zmením obsah, ale zobrazuje sa to čo pred tým

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Martinxy
Člen | 10
+
0
-

Zdravím, akurát sa učím robiť v nette a hneď pri prvom pokuse som narazil na problém.
Aj keď zmením obsah súboru default.latte na „Hello World!“, stále mi to vyhadzuje to isté, čo pred tým. Tú default modrú obrazovku latte.

Neviete niekto v čom môže byť problém?

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

Snad pomuze https://forum.nette.org/…eaktualizuje#…

Pokud ne bude treba aby jsi napsal trosku vice o tvem setupu

Martinxy
Člen | 10
+
0
-

A ako presne sa myslí premazanie cache? Lebo keď zmažem celý súbor cache\latte, tak mi hlási server error ak sa pokúsim stránku otvorit v prehliadaci.

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

smazanim cache se mysli smazani veskereho obsahu v adresari temp. Nette si vse potrebne vygeneruje pak samo

ale to vypada ze mas nejakej divnej setup, popis na cem pracujes? (win/linux,mac, verze vseho apd…) takhle bez informaci ti nikdo moc nemuze konkretne poradit

Martinxy
Člen | 10
+
0
-

Zmazal som celé cache, ako si písal a už to frčí. Tak dík zatiaľ.
Idem s tým bojovať teda ďalej.

Martinxy
Člen | 10
+
0
-

A ešte ma tak napadlo. Nedá sa nejak jednoducho spraviť, aby si to mazalo samé?

Jan Mikeš
Člen | 771
+
0
-

Dá se na to napsat jednoduchý bash script:

#!/bin/bash
rm -rf ./temp/*

Stačí volat sudo sh bin/clear-cache.sh (za předpokladu, že jsi v rootu a script máš umístěn v bin/clear-cache.sh!)

Můj vlastní má kolem 50 řádků, kdy se mě dotazuje i jestli chci mazat sessions, promazává cache z webloaderu atd…

Na windowsu je to samozřejmě složitější a stejně to skončí tak, že budeš mazat ručně :)

chemix
Nette Core | 1310
+
+1
-

@Martinxy ono by to melo byt tak ze pokud vyvyjis lokalne tak by se cache mela sama hnedka prepisovat a ty by jsi nemel nic rucne mazat

Martinxy
Člen | 10
+
0
-

Aha,

tak ono je asi problem v tom, že to posielam rovno na server. Skúsim časom rozbehať databázu aj u seba.

Každopádne dík za rady.

Editoval Martinxy (30. 7. 2015 23:19)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Lexi napsal(a):
Na windowsu je to samozřejmě složitější a stejně to skončí tak, že budeš mazat ručně :)

proč by to na Win musel mazat ručně? Zajímalo by mne, jak si došel k tomu, že by na Win taky nešel napsat nějaký skript, který by fungoval obdobně/stejně, jako ten tvůj na Linuxu? :)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Mně to na windowsu funguje v pohodě. Na vzdáleným serveru bohužel cache soubory mají o hodinu mladší čas, takže to nejede a musím vše mazat ručně – rozuměj f5 na mazacim skriptu.