Donate a nějaké potvrzení pro účetní

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
MartinJanda
Člen | 60
+
+7
-

Domluvil jsem u nás ve firmě jednorázový příspěvek na Nette. Účetní se mě ptají, jestli od toho dostanu nějaké doklad o příspěvku :-)

Jak to dnes funguje? Nette Foundation asi není registrovaná neziskovka? Dostanu nějaký papír co uspokojí účetní?

Předem díky za radu.

Šaman
Člen | 2665
+
+8
-

Mám obavu, že Nette Foundation je jen jiný název pro Davidův účet. Nenašel jsem o ní žádnou zmínku v ARESu, ani zmíněný web nic jiného nenasvědčuje. Je-li tomu tak, tak je to jedno ze slabých míst, kde má Nette k profesionalitě daleko. A tím i k možnostem zisku peněz od firem.

MartinJanda
Člen | 60
+
0
-

Tak příspěvek poslán. Napsal jsem na david@grudl.com a zatím bez odezvy :-(

Nebo mám napsat jinam?

Předem díky za info, jinak to asi budu muset firmě zaplatit ze svého.

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

Ahoj

tohle je v tuto chvili takove zmatecne, ale nebojte, pracujeme na tom, aby to bylo vice „profesionalnejsi“. Co se daru tyce tak kdyz se koukam na skolu v africe http://www.skolavafrice.cz/…ecist-z-dani tak je asi nejspise potreba, aby byla povolena nejaka sbirka (moc v tom zkusenosti nemam, jen dedukce) nic takoveho v soucasne dobe neni. Pokud bude, tak minimalni prispevek pro firmy cini 2000,– aby si dar mohli odecist ze zakladu dane, pro fyzicke osoby 1000,– Takze jestli to chapu spravne, prispevky mensi nez tyto ani oficialne nejde dat do nakladu a papir na ne je imho akorat zatez na strane prijimatele daru. Ale jak pisu, nejsem pravnik ani ucetni na tohle se bude treba zeptat nekoho na slovo vzateho.

Pro „donate“ to bude asi treba nejak definovat, u podpory skrze chystany „pro“ balicek se bude nejspise jednat o jiny styl (asi faktura pokud se nenajde neco zajimavejsiho)

Nevim jak to fungovalo do ted, ale verim ze David fakturu nebo darovaci dokument u castek ktere jsou videt v donor listu od 9,– do 2000,– asi neresil. Chapu pak nektere firmy, ktere chteli prispet vetsi castkou, ze nejspise chteli i nejaky doklad pro sve ucetni a to je vec co je si treba v tuto chvili domluvit. To ze David na tvuj email neodepise do 10dnu neber jako ze bez odezvy, pouziva email trsoku jinak nez vetsina lidi z nas

Co se tyce neziskovky Nette Foundation, je to asi dobra cesta pro to jak ziskavat donate penize, nadruhou stranu kdo zakladal nebo fungoval v nejake neziskovce vi ze to neni prochazka ruzovym sadem a te byrokracie je tam imho mnohem vice nez u klasicke firmy. Treba jen vyber te spravne instituce bude orisek viz (stary clanek dnes jsou jeste ty veci trosku jinak) http://www.neziskovky.cz/…-organizaci/ = pravnik + ucetni = $$$ ktere v tuto chvili nejsou a nejaky cas jeste nebudou. Ale pevne verim ze do roka a do dne to bude vec, ktera se dostane na porad dne a vyresi se spravne.

MartinJanda
Člen | 60
+
+10
-

Přispěli jsme 2999,– Vím, že žádná horentní suma, ale byl to můj pokus začít přispívat na open source, který ve firmě používáme.

Ani po 2 měsících pan Grudl neodpověděl. Dokonce jsem mu poslal potvrzení, které připravila naše účetní a stačilo podepsat a scan poslat zpět. Co už. Dalo to jen argument účetní, že tyto příspěvky jsou blbost a já to asi nakonec zaplatím ze svého.