Jak získat parametr z URL

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tpmar
Člen | 30
+
0
-

Zdravím,
předem se omlouvám, jestli to tu už bylo ale těch příspěvků na toto téma je tu strašně mnoho a zdá se mi, že ani jeden neodpovídá mému dotazu.

Potřebuji se v presenteru dostat k URL parametru „serazeni“. Moje routa vypadá následovně

vyhledavani[/<serazeni>]/?[ostatni_parametry]

Zkoušel jsem přes třídu Nette\Http\Url metodou getQueryParameter('serazeni') ale bezvýsledně.

Nejspíš je to nějaká drobnost ale přesto vám budu vděčný za každou radu. :)

Lukeluha
Člen | 130
+
0
-

Projel sis quickstart ? Přímo na tom odkazu, co jsem ti poslal, je ukázané, jak dostaneš parametr z URL. Stačí jej mít jen jako parametr metody action nebo render.

tpmar
Člen | 30
+
0
-

Potřebuji s tím parametrem dále pracovat v presenteru. Lépe řečeno potřebuji to dát do URL adresy, když redirectuji na jiný presenter.

Raději uvedu příklad. Mám na stránce dva formuláře. Jeden pro ty ostatní paramtery a jeden pro seřazení. Uživatel může nezávisle vyplnit nejdřív ostatní parametry, specifikovat výběr, a pak si položky seřadit a nebo nejdřív si seřadit položky a pak vyplnit ostatní parametry.

Ale jdu nejspíš na to moc složitě a vím, že bude existovat lepší způsob, jak na to jít.

tpmar
Člen | 30
+
0
-

Už bych si měl raději od toho odpočinout, něco jsem tam sepsal, funguje to správně ale nejsem si jistý na jak dlouho, protože nevím, co jsem tam udělal :D Každopádně díky :)