Podivný způsob zobrazení hlášky u validace

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
DLine
Člen | 7
+
0
-

Zdravím,
narazil jsem na problém a vůbec nemám tušení v čem by mohla být chyba.
Při odeslání prázného formuláře (jedná se o formulář na přihlášení uživatele) s polemi, kterým jsem nastavil

->setRequired('Hláška')

Pro jasnou představu jsem udělal screenshoty a doplnil je o text z adresního řádku prohlížeče: Odkaz.

Přál bych si, aby se na všech stránkách zobrazovaly moje vlastní hlášky (jako na obr č.1).

Jsem v nette úplný začátečník, takže věřím, že jde jenom o nějakou drobnost, kterou jsem přehlédnul a ti zkušenější z vás mi jistě poradí jak to opravit :)
Děkuju za veškeré rady…

Editoval DLine (14. 6. 2015 0:56)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

v tomto pripade validaci prevzal sam prohlizec, hledej „html5 validace“; muzes ji vypnout

$form->elementPrototype->novalidate = "novalidate";
DLine
Člen | 7
+
0
-

David Matějka napsal(a):

v tomto pripade validaci prevzal sam prohlizec, hledej „html5 validace“; muzes ji vypnout

$form->elementPrototype->novalidate = "novalidate";

To mi tak nějak došlo, ale není mi jasné jak je možné, že dostanu u stejného formuláře z jedné stránky JS validaci, a z druhé stránky HTML 5 validaci od prohlížeče…

Nejsem si jistý jestli jste to tak myslel, ale když tu validaci vypnu, tak se neukáže ani jedna z možností.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Na to aby se ta nativní validace vypla je afaik potřeba mít ve stránce netteForms.js, není možné že se u jedné špatně načetl?

DLine
Člen | 7
+
0
-

Filip Procházka napsal(a):

Na to aby se ta nativní validace vypla je afaik potřeba mít ve stránce netteForms.js, není možné že se u jedné špatně načetl?

To mě taky napadlo.., kontroloval jsem to přes zobrazení zdrojového kódu prohlížečem a na obou stránkách jsem se bez problému proklikal až na obsah samotného netteForms.js, takže tady asi chyba nebude.

Ono ten formulář je už v šabloně layout.latte ve které je nalinkovaný i ten skript netteForms.js a do které se vlastně následně includuje ta šablona register.latte

Editoval DLine (14. 6. 2015 2:03)