Začínáme s Nette QUICKSTART : Warning substr_count(): Length value 1

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
ctiborv
Člen | 3
+
0
-

Zdravím,

chtěl jsem se začít učit Nette Framework a dle https://doc.nette.org/…rt/home-page jsem upravil vše dle kurzu.

Nette normálně fungoval do té doby než jsem upravil šablonu presenteru Homepage/default.latte. Po vložení kódu pro zobrazování příspěvků :
{block content}
<h1 n:block=„title“>Můj blog</h1>

{foreach $posts as $post}
<div class=„post“> , atd..

začal tracy debugger vyhazovat hlášku Warning substr_count(): Length value 1 exceeds string length v nějaké funkci GetLine() souboru parser.php.
Začal jsem postupně odebírat kód a různě si hrát až jsem přišel na to, že za to může diakritika v nadpisu h1 Můj blog.
Typuji, že je zřejmě nějkde špatně nastavené kódování nebo něco, ale vzhledem k tomu, že jsem naprostý začátečník nette, nevím..

Věděl by někdo, co se má nastavit, aby diakritika nevyhazovala Warning?

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
+1
-

Asi bude záležet na programu ve kterém to edituješ. Hledal bych tam.

Přepni si to do UTF-8 a možná se to rozjede.

Editoval kzk_cz (24. 4. 2015 9:29)

ctiborv
Člen | 3
+
0
-

Bingo, měl jsem nastavené v PSPADU kódování Windows . Díky.

Jaký používáte editor na nette? PSPAD nějak neformátuje šablony a nezná speciální příkazy šablon…

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-
  1. netbeans – je zdarma, ma slusnou podporu nette, ale jinak neni tak nabusenej jako..
  2. phpstorm – placeny, horsi podpora nette (jen par pluginu od komunity), ale ve vsem ostatnim lepsi nez netbeans :)
iguana007
Člen | 970
+
0
-

„phpstorm – placeny, horsi podpora nette (jen par pluginu od komunity), ale ve vsem ostatnim lepsi nez netbeans :)“

nenapada me, co by mel extra podporovat, me teda osobne staci Smarty plugin (ktery tam je v zakladu), ktery mi obsluhuje latte sablony a tim to konci, nic vic jsem nikdy nepotreboval.

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

já mám rád PHPstorm, přijde mi, že má úplně stejnou podporu Nette jako netbeans (prosm, řekněte mi, co má netbeans lépe ohledně nette než phpstorm). A navíc má plugin na kdyby/events.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

smarty plugin latte zcela nepokryva – nezna vsechny makra, nezna vsechnu syntaxy, nezna n:makra. Obcas remca, ze je neco blbe. Jestli se nepletu, tak netbeans ma nativni podporu pro latte, takze predpokladam, ze to bude fungovat trosku lip. Taky ma myslim podporu pro nette tester. A asi tam toho bude vic…

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

já jsem si stahl do phpstormu plugin na latte makra (prostě do plugins vyshledávání zadám nette a najde mi to asi 3 pluginy, které si nainstaluji) a to mi plně pokrylo podporu latte maker, včetně n:maker.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Jo, je tam plugin na latte od Honzy Tvrdika, ale ten zas nezvlada HTML :)

ctiborv
Člen | 3
+
+1
-

Díky pánové, zatím zkusím netbeans, dál se uvidí.
No i tak musím podotknout, že mě chybová hláška někde v parser.php o substringu rozhodně nenavedla na správné řešení. Spíše to byla metoda pokus omyl.. Tím chci říct, že přece nemůže nette padat kvůli takové blbosti, jako je jinak napsaný string než v UTF-8 …

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Teď jsem na to narazil také, zdá se to již být fixnuté v dev-verzi. https://github.com/…51e9c9e9eda3#…