Oveřeni přihlašeni uživatele v cizim php souboru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
t0x1c
Člen | 151
+
0
-

Zdravím, mám dotaz. Na webu použivam plugin pro tinymce Roxy file manager. A chci udělat aby každy přihlášený uživatel měl svou složku kde může vkládat. Tento plugin má sve soubory php ktere použiva k upload apod. a já potřebuju v jednom z nich zjistit jestli je uživatel přihlášen a jeho id. Soubory mám ve veřejné složce WWW. Jde to nějak udělat? Díky :)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

requirni si bootstrap, ktery vraci container, z nej uz si pak jen vytahnes Nette\Security\User a je to ;)

t0x1c
Člen | 151
+
0
-

Mohl by jsi mi tu napsat jak přesně? :D Nejsem v tom ještě moc zběhlý. Mám tedy

$container = require '../../../app/bootstrap.php';

a dál teda jak?

David Matějka napsal(a):

requirni si bootstrap, ktery vraci container, z nej uz si pak jen vytahnes Nette\Security\User a je to ;)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-
$user = $container->getByType('Nette\Security\User');

pak uz s tim pracujes, jak jsi zvykly treba z presenteru

t0x1c
Člen | 151
+
0
-

Super diky :) Každopadně teď dostanu chybu

Unable to set ‚session.save_path‘ to value ‚/data/web/virtuals/79019/virtual/www/app/../sessions‘ when session has been started by session.auto_start or session_start().

iguana007
Člen | 970
+
0
-

No a z té chyby nechápeš, co se ti tam děje?
Ten manager se evidentně snaží nastartovat session, kterou ti již spustilo Nette, tak tam ten druhý start zruš a mělo by to běžet (kód toho manageru neznám, takže si to tam budeš muset pohledat – nebo to možná uvidíš i v té chybě, kde se to snaží startovat).