Name ‚translation‘ is already used or reserved
- vymak
- Člen | 92
Ahoj, po posledním updatu na Nette 2.3.1 dostávám hlášku
Nette\InvalidArgumentException
Name 'translation' is already used or reserved.
V projektech, používám Kdyby/Translation od @FilipProcházka .
Řešil někdo už stejný problém?
Na 2.3.0 vše běhá jak má :)
Editoval vymak (28. 3. 2015 7:54)
- David Matějka
- Moderator | 6445
neregistrujes ten extension nejakym zpusobem 2× ? koukni se kdyztak do callstack odkud probiha druha registrace
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Pokud mi neukážeš jak to používáš tak ti nemám jak poradit. A ne, neděje :)
- mkoula
- Backer | 57
Možná už vím. Ale vzhledem k tomu, že v Nette dělám nárazově jednou za půl roku, tak nestíhám vnímat všechny změny.
V Nette <=2.2 se muselo rozšíření Kdyby/Redis zaregistrovat ručně i v boostrap.php:
Kdyby\Redis\DI\RedisExtension::register($configurator);
Včera jsem si nakonec hrál s Nette Sandboxem 2.3.1 a Kdyby/Redis a přišel jsem na to, že toto již není potřeba, že stačí mít redis v config.neon. Následně jsem to aplikoval i na webu a i tam to posléze začalo fungovat…
Editoval mkoula (21. 4. 2015 10:33)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Tam nejde o to, že by se Kdyby/Redis extension muselo registrovat v boostrapu. Tam jde o to že to jinak nešlo a všechna rozšíření se tak musela registrovat.
Správná cesta je mít to jenom na jednom z těch míst, bootstrap by měl fungovat stále. Lepší je samozřejmě mít to v configu.
- mkoula
- Backer | 57
Díky moc, já jsem se na to podíval ještě jednou a ono je to v tom tvém návodu sice čitelné, ale musím se více soustředit :-) Jak je tam podmínka mezi dev a stable verzemi nette bez číslování a ještě s bloky kódu(https://github.com/…/en/index.md), tak jsem jí nějak přeskočil a udělal oboje…
My bad, každopádně díky za super rozšíření ;-)
Editoval mkoula (21. 4. 2015 14:43)
- vymak
- Člen | 92
Sorry že odpovídám až teď, makal jsem na jiném projektu :)
Tak se zdá že už jsem to vyřešil díky nakopnutí od @mkoula
:)
V Bootstrapu jsem měl registraci pomocí:
\Kdyby\Translation\DI\TranslationExtension::register($configurator);
V config.neon jsem pak měl
extensions:
translation: Kdyby\Translation\DI\TranslationExtension
Když jsem smazal registraci z bootstrapu tak vypadá, že vše funguje jak má :) Sice moc nechápu že na produkčním serveru s Nette 2.3.0 běhá vše v pořádku, ale hlavně že to funguje :)
Editoval vymak (2. 5. 2015 23:03)