Jak ladit Error 500 bez debuggeru?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
swisst
Člen | 2
+
0
-

Zdravím,
mám následující problém – aplikace v nette 2.2.6 v určité situaci končí chybou 500. Chybu hlásí server, v logu Nette o tom není nic, zřejmě jde o náhlou smrt, takže se nedostane ke slovu, takže hlášení nepodává Nette, ale přímo server :(

Admin mi poslal výpis z logu serveru:

[Mon Jan 19 12:26:19.122804 2015] [fastcgi:error] [pid 26198:tid 140014516168448] (104)Connection reset by peer: [client 85.119.90.18:28511] FastCGI: comm with server "/usr/lib/cgi-bin/poslipozdeji.cz" aborted: read failed, referer: http://poslipozdeji.cz/
[Mon Jan 19 12:26:19.122858 2015] [fastcgi:error] [pid 26198:tid 140014516168448] [client 85.119.90.18:28511] FastCGI: incomplete headers (0 bytes) received from server "/usr/lib/cgi-bin/poslipozdeji.cz", referer: http://poslipozdeji.cz/

Chyba je to divná, projeví se vždy když je vypnutý debugger – při zapnutém debuggeru to funguje, ALE nezobrazí se ladicí panel debuggeru (vpravo dole).
Chyba se také projeví pouze na Endoře. Testování na WEDOSu i lokálním PC proběhlo ok. Support z Endory netuší, autor programu taky ne (je to jednoduchá aplikace psaná na zakázku).
Já netuším rovněž, dostal jsem se k tomu jako slepý k houslím.

Je šance se tím prokousat (jak?) nebo je to lepší zahodit a začít znovu?
Změna hostingu je problém, neb web potřebuje hosting který je velkorysý k odesílání mailů.

Editoval swisst (20. 1. 2015 18:25)

newPOPE
Člen | 648
+
+1
-

Co sa tyka zmeny hostingu tam by som problem nevidel nakolko by si mohol prejst k nejakemu providerovi cez emaily. Typicky mandrill. Teda neviem kolko tych mailov posielas :)

A ked ti to na lokale a inom host funguje tak si pozri konfiguracie (zacal by som s phpinfo) a to porovnal side by side. Potom CGI nastavenia atd…

swisst
Člen | 2
+
+1
-

Díky, porovnání phpinfo byl dobrý nápad.
Bylo potřeba vypnout cache, spravil to řádek v bootstrap.php

ini_set('opcache.enable', 0);

Ale proč… to fakt netuším. Requirements Checker se tvářil že je všechno v pohodě.

Jinak mohu doporučit šikovnou utilitku pro porovnávání phpini:
http://blog.brettalton.com/…two-servers/

Editoval swisst (20. 1. 2015 21:48)

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

Taky jsem na to dneska narazil. Opravdu nechápu proč, ale vypnutí opcache zabralo.
P.S.: @swisst pozdravuj Brendu.

Editoval Azathoth (20. 4. 2015 1:02)