Ako vytiahnuť z dátumu slovenkský názov mesiaca?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Čamo
Člen | 798
+
0
-

Vitajte,
prosím vás ako dostanem z dátumu slovenský názov mesiaca v šablone.
Skúšal som

setlocale(LC_ALL, "slovak")

+

{$item->created|date:%e.%B. %Y}

Ale na mojom WXP je to márne.
Ako sa to dá riešiť?
Napadlo ma niečo ako {$item->created|date:‚j.n. Y‘|month:‚sk‘}
ale len ma to napadlo…

Marek Šneberger
Člen | 130
+
0
-

U nás máme cs_CZ.UTF-8 jako locale. Na windows to je ale určitě nějak jinak… Budeš si muset nejdřív zjistit jaký locale na serveru / pc máš, a podle toho se zachovat. Pamatuj ale, že na serveru je v 99% Linux a tam může být locale jiné než u tebe na Windows.

Čamo
Člen | 798
+
0
-

Na tom ako to vyzerá u mňa nezáleží.
Ale existuje na toto univerzálne riešenie, ktoré bude fungovať na online servry vrátane IIS?

Kcko
Člen | 470
+
+2
-

A nebylo by snažší si napsat vlastní jednoduchý helper?

Čamo
Člen | 798
+
0
-

No veď to sa pýtam, či si to treba papísať alebo už niečo existuje.

PS: aký je rozdiel medzi filtrom a helperom?

Editoval Čamo (18. 1. 2015 0:28)

Kcko
Člen | 470
+
0
-

Nevím o žádném takovém oficiálním helperu, ale je to otázka asi tak 2/3 minut, řešení jsi si naznačil sám ihned v prvním postu.

Filter = Helper (dříve se tomu říkalo helper, mě se to tak líbí, znám to z jiných FW tak tomu filter prostě neříkám, jestli tě to mýlí tak sorry).

David Kudera
Člen | 455
+
+2
-

Kcko napsal(a):

Filter = Helper (dříve se tomu říkalo helper, mě se to tak líbí, znám to z jiných FW tak tomu filter prostě neříkám, jestli tě to mýlí tak sorry).

OT: Já do toho nemám moc co povídat, sám o tom pořád ze zvyku přemýšlím jako o helperech. Jen si tak říkám, že kvůli začátečníkům, kteří sem přijdou, by bylo vhodný zvyknout si na filtry. Aby nebyli prostě zbytečně zmatení a nemuseli se potom ptát (na nikoho tím nemířím). To jen taková myšlenka, co mě napadá ;-)

Editoval David Kudera (18. 1. 2015 1:11)

Čamo
Člen | 798
+
0
-

A nemohlo by to byť súčasťou frameworku?

No a díky všetkým zúčastneným.

Editoval Čamo (18. 1. 2015 14:22)