Úplný začiatok v nette – balíček, sandbox a iné zložky
- Mego
- Člen | 4
Cawte, mám na začiatok niekoľko primitívnych otázok, na ktoré sa neviem dozvedieť odpoveď. Budem rád, ak mi pomôžete. Pred 5 minútami som si stiahol Nette, dovtedy som o ňom nepočul, tak sa prosím nesmejte, ak to bude príliš primitívne.
- Stiahol som si zo stránky celý balíček Nette. Po rozbalení zip archívu tam však mám niečo iné ako sa píše v dokumentácií. Api, clien-side, examples, nette, nette-min, sandbox. A ja sa chcem opýtať. Všetko sa robí v zložke SANDBOX? Alebo tomu zle rozumiem? Nette bude asi jadro, do toho nepšrtám, nette-min bude nejaké minified jadro? A všetko robím len v sandboxe?
- Sandbox a v ňom zložka www je tiež miesto, kde bude na produkčnom serveri presmerovavať pomocou htaccess?
- Nedá sa nejako použiť normálne šablonovanie pomocou html, js a css (less atď)?
- Ide mi založiť iba databázu s názvom „test“. Hocijaké iné názvy mi odmietne ako access denied for user…
Editoval Mego (9. 1. 2015 16:46)
- Etch
- Člen | 403
Sandbox je prostě sandbox. „Základní kostra aplikace“, která je udělaná z důvodu, aby si to nemusel pokaždé „skládat“ znovu. Prostě je to složené tak, aby si to nahrál na server nastavil maximálně práva na adresáře a ta základní aplikace naběhla.
Sandbox se v podstatě skládá z těch ostatních složek. Ostatní složky jsou tam z toho důvodu, aby si to mohl každý složit jak chce, pokud nechce použít sandbox.
Editoval Etch (9. 1. 2015 17:18)
- David Matějka
- Moderator | 6445
Projdi si quickstart, pise se tam i o strukture toho zip archivu:
Pokud nechcete použít Composer, stáhněte si archív a rozbalte jej. Framework se nachází ve složce Nette, k dispozici je i minimalizovaná podoba Nette-minified/nette.phar. V adresáři API-reference najdete kopii API dokumentace, v examples je sada jednoduchých rovnou spustitelných příkladů, tools obsahuje pár užitečných nástrojů a konečně sandbox, zmíněný předpřipravený prázdný projekt, který si zkopírujte do kořenového adresáře webového serveru a přejmenujte na nette-blog.
tl;dr; ano, v sandbox adresari je vse potrebne pro spusteni nette aplikace
Editoval matej21 (9. 1. 2015 17:38)