Úplný začiatok v nette – balíček, sandbox a iné zložky

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Mego
Člen | 4
+
0
-

Cawte, mám na začiatok niekoľko primitívnych otázok, na ktoré sa neviem dozvedieť odpoveď. Budem rád, ak mi pomôžete. Pred 5 minútami som si stiahol Nette, dovtedy som o ňom nepočul, tak sa prosím nesmejte, ak to bude príliš primitívne.

1. Stiahol som si zo stránky celý balíček Nette. Po rozbalení zip archívu tam však mám niečo iné ako sa píše v dokumentácií. Api, clien-side, examples, nette, nette-min, sandbox. A ja sa chcem opýtať. Všetko sa robí v zložke SANDBOX? Alebo tomu zle rozumiem? Nette bude asi jadro, do toho nepšrtám, nette-min bude nejaké minified jadro? A všetko robím len v sandboxe?
  2. Sandbox a v ňom zložka www je tiež miesto, kde bude na produkčnom serveri presmerovavať pomocou htaccess?
  3. Nedá sa nejako použiť normálne šablonovanie pomocou html, js a css (less atď)?
  4. Ide mi založiť iba databázu s názvom „test“. Hocijaké iné názvy mi odmietne ako access denied for user…

Editoval Mego (9. 1. 2015 16:46)

Etch
Člen | 403
+
0
-
  1. Na server se nahrává jenom obsah složky sandbox. Sandbox je předpřipravená „základní aplikace“.
  2. Složka „www“ je document_root.
  3. Moc nechápu otázku. :)
  4. To nebude moc souviset s Nette.
Mego
Člen | 4
+
0
-

Teda stačí mi zložka sandbox a ostatné možem pomazať? Načo to tam potom je?

Etch
Člen | 403
+
0
-

Sandbox je prostě sandbox. „Základní kostra aplikace“, která je udělaná z důvodu, aby si to nemusel pokaždé „skládat“ znovu. Prostě je to složené tak, aby si to nahrál na server nastavil maximálně práva na adresáře a ta základní aplikace naběhla.

Sandbox se v podstatě skládá z těch ostatních složek. Ostatní složky jsou tam z toho důvodu, aby si to mohl každý složit jak chce, pokud nechce použít sandbox.

Editoval Etch (9. 1. 2015 17:18)

Mego
Člen | 4
+
0
-

Furt tomu nerozumiem…

Čiže sandbox je sám o sebe plnohodnotný „Nette Framework“? Stačí mi iba sandbox na to, aby osm mohol robiť v nette? A ak sa mi nepáči „vychozí“ stav sandboxu, tak si ho môžem vyskladať sám z ostatných komponentov, ktoré sú v zložke napr. tools?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Projdi si quickstart, pise se tam i o strukture toho zip archivu:

Pokud nechcete použít Composer, stáhněte si archív a rozbalte jej. Framework se nachází ve složce Nette, k dispozici je i minimalizovaná podoba Nette-minified/nette.phar. V adresáři API-reference najdete kopii API dokumentace, v examples je sada jednoduchých rovnou spustitelných příkladů, tools obsahuje pár užitečných nástrojů a konečně sandbox, zmíněný předpřipravený prázdný projekt, který si zkopírujte do kořenového adresáře webového serveru a přejmenujte na nette-blog.

tl;dr; ano, v sandbox adresari je vse potrebne pro spusteni nette aplikace

Editoval matej21 (9. 1. 2015 17:38)