Best practice: Umístění JS kódu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Climber007
Člen | 105
+
0
-

Ahoj,

s narůstajícím počtem různých JS vychytávek napojených na všechno možné si nevím rady, jak efektivně a přehledně pracovat s JS kódem, do kterého navíc potřebuji předávat proměnné z PHP. Zatím jsem měl všechno v šablonách daných komponent/presenterů, ale to je velká prasečina.

Jaké používáte vychytávky na zpřehlednění práce s JS a Nette?

Díky Martin

jiri.pudil
Nette Blogger | 1029
+
+8
-

JS kód samostatně a potřebná data přes data-* atributy.

Climber007
Člen | 105
+
0
-

A co když mám třeba pole pro HTML5 grafy? Předat to normálně ve <script/>?

Editoval Climber007 (5. 12. 2014 21:04)

Kurtas
Člen | 109
+
0
-

A ty HTML5 grafy neumi resit load dat ajaxem? To je snad standard ne, takze bych to resil signalem v prezenteru co vraci data v JSONu

newPOPE
Člen | 648
+
+2
-

@Climber007 ked mas graf tak si to napis ako komponentu. A data loadni Ajaxom kde ako link mozes pouzit data ktore vrati komponenta na signal tak ako poise @Kurtas.

joe
Člen | 313
+
0
-

Drobné vlastnosti nastavuji přes data atributy a tam, kde to neni úplně ideální jako v případě dat pro grafy vytvořím soubor *-js.latte, kam data pro určitou JavaScriptovou komponentu vypíšu a nastavim rovnou (přímo do NS komponenty v JS, ne do globálního kontextu), přijde mi zbytečné po načtení stránky znovu volat signál, i když jde o čistější řešení.