Kam vložit netterobots.txt
- Petrik.a.dost
- Člen | 72
Dobrý den,
chtěl bach se zeptat jestli mi poradí zkušenějsí kam s netterobots.txt. Pomocí composeru jsem si přidal knihovnu jpGraph a v popisu od Odina viz https://forum.nette.org/…te-a-jpgraph jsem postupoval podle návodu. Jelikož jsem si sandbox vytvářel pomocí composeru tak nemám adresář libs a tak navím kam vložit soubor netterobots.txt?? poradíte mi prosím někdo??
Předem děkuji
Petr
- David Matějka
- Moderator | 6445
Kdyz to mas nainstalovany pres composer, tak vubec robot loader neres, composer se ti o autoloading postara…
a
Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré.
mluvi za vse :)
Editoval matej21 (19. 11. 2014 19:41)
- Petrik.a.dost
- Člen | 72
No jo ale laděnka mi pořad hlásí Class ‚Graph‘ not found. Jsem si říkal že když pujdu podle toho návodu tak to pujde. Když tam nepoužiji Disallow: /jpgraph tak mi to bude pořad házet not found ne??
- Petrik.a.dost
- Člen | 72
Klidně bych použil jinou knihovnu, ale kolegové v práci ji už používají ale ne v nette a právě proto bych chtěl použít jpGraph… Jak tedy mám zakazat procházení jpgraph?? někam musím napsat to Disallow: /jpgraph
- David Matějka
- Moderator | 6445
Proc chces porad zakazovat prochazeni?
Pokud pouzivas jpgraph/jpgraph, tak se to asi nacte touhle statickou metodou
- Petrik.a.dost
- Člen | 72
Normální inicializace třidy graph $graph = new \Graph(350,200,‚auto‘); nelze použit?
- David Matějka
- Moderator | 6445
Musis to nejak nacist. a jelikoz jpgraph je hodne zastarale a nedodrzuje zadny psr-* a ten composer balicek nema idealne vyreseny autoloading, tak musis asi takhle (nebo si autoloading vyres sam jak ti to vyhovuje…)
- David Matějka
- Moderator | 6445
nebo muzes nechat composer, at vytvori classmapu jpgraphu, do composer.json pridej
"autoload": {
"classmap": ["vendor/jpgraph/jpgraph"]
}
a pak spust composer dump-autoload
- Petrik.a.dost
- Člen | 72
Faklt moc ti děkuji moc si mi pomohl jsi BOREC, díky moc už to jede. Jen
se zeptam co jsem vlatně udělal tím: „autoload“: {
„classmap“: [„vendor/jpgraph/jpgraph“]
},
- David Matějka
- Moderator | 6445
Tim si rekl composeru, ze ma proskenovat tu slozku s jpgraphem a vytvorit mapu v jakem souboru je jaka trida, aby to pak mohl nacist, vice viz doc composeru