MAC OS X – vhodny software a nastaveni php
- Burrn.P
- Člen | 28
Ahoj,
vcera jsem si koupil mac book pro a mam dotaz na nekoho kdo dela s nette jakym zpusobem si nastavil php, nebo nechal stavajici php soubor od apple, jaky vyuzivate editory, ftp, server apod. (proste vse k tomu abyste byli ready k programovani) Vygoogloval sem par typu, ale radeji pisu o radu nekoho z nette, diky za vase zkusenosti.
- petr.jirous
- Člen | 128
IDE – PhpStorm
MAMP – mysql, php, apache
Mysql Workbench
Pro verzování git
ftp – FileZilla
- 2k
- Člen | 15
Zkus Parallels, do nich třeba CentOS (nebo jiné distro) a nemusíš řešit „konflikty“ ani rozdílné verze apache/php. Těch virtuálních serveříků si tam naflákáš kolik chceš, podle potřeby.
A funguješ tak, že si tam připojíš adresáře z localhostu.
(Možná už by to šlo i s VirtualBoxem, ale tam byl problém s nfs a cache).
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1032
Server stack (PHP, Nginx, databáze) a git mám přes homebrew, což je asi to nejjednodušší řešení, protože ti to všechno zkompiluje, připraví ti konfigurace pro launchctl a navíc můžeš ten software snadno udržovat aktuální. Jako terminál můžu vřele doporučit iTerm, kterému se dá nastavit klávesová zkratka na zobrazení/skrytí, takže je všude při ruce.
- iguana007
- Člen | 970
Jako databázového klienta bych za mne doporučil Navicat for MySQL (Win, Mac, Linux) – navíc teď mají na několik hodin 20% slevu na licence – více zde: http://navicat.com/…at-for-mysql
- Jan Suchánek
- Člen | 404
Tadyk je kdyžtak návod. S brew jde zprovoznit i nignx místo apache.
Pro instalaci brew postřebuješ Xcode a Command Line Tools a pak už stačí:
ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"
Instalace či aktualizace mysql, postgres či čehokoliv jiného je pak brnkačka na poslední verzy.
Composer pak nainstaluješ uplně jednoduše
$brew install composer
a Git
$brew install git
$brew instal mc
$brew instal mysql
$brew instal postgres
pro instalaci php bez apache s nginx můžeš:
brew tap homebrew/dupes
brew tap homebrew/versions
brew tap homebrew/homebrew-php
brew options php56
brew install --without-apache --with-fpm --with-mssql --with-pgsql --with-tidy --with-imap --without-snmp php56
ln -sfv /usr/local/opt/php56/*.plist ~/Library/LaunchAgents
launchctl load ~/Library/LaunchAgents/homebrew.mxcl.php56.plist
echo 'export PATH="$(brew --prefix homebrew/php/php56)/bin:$PATH"' >> ~/.bash_profile && . ~/.bash_profile
lsof -Pni4 | grep LISTEN | grep php
brew install nginx
Pak už stačí nakonfigurovat nginx a vše funguje tak jak má, samozřejmě nginx nemusíš používat a můžeš využít nativní apache nebo nainstalovat apache přez brew.
Editoval jenicek (5. 11. 2014 19:13)
- Burrn.P
- Člen | 28
jenicek napsal(a):
Tadyk je kdyžtak návod. S brew jde zprovoznit i nignx místo apache.
Pro instalaci brew postřebuješ Xcode a Command Line Tools a pak už stačí:
ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"
Instalace či aktualizace mysql, postgres či čehokoliv jiného je pak brnkačka na poslední verzy.
Composer pak nainstaluješ uplně jednoduše
$brew install composer
a Git
$brew install git $brew instal mc $brew instal mysql $brew instal postgres
pro instalaci php bez apache s nginx můžeš:
brew tap homebrew/dupes brew tap homebrew/versions brew tap homebrew/homebrew-php brew options php56 brew install --without-apache --with-fpm --with-mssql --with-pgsql --with-tidy --with-imap --without-snmp php56 ln -sfv /usr/local/opt/php56/*.plist ~/Library/LaunchAgents launchctl load ~/Library/LaunchAgents/homebrew.mxcl.php56.plist echo 'export PATH="$(brew --prefix homebrew/php/php56)/bin:$PATH"' >> ~/.bash_profile && . ~/.bash_profile lsof -Pni4 | grep LISTEN | grep php brew install nginx
Pak už stačí nakonfigurovat nginx a vše funguje tak jak má, samozřejmě nginx nemusíš používat a můžeš využít nativní apache nebo nainstalovat apache přez brew.
Tedka jsem trochu zahazenej informacema :D takze jestli to chapu spravne, k tomu co mam jiz instalovano (NEtBeans, mamp, filezilla)
1)install Xcode
2)install Command Line Tools (mam iTerm – staci, nebo instalovat
command?)
3)istall homebrew pres terminal viz. bod 2
4)install databaze? Jak a pres co? Manualne, pres terminal co s tim homebrew
pak?
5)install composer pres terminal
- install git pres terminal
- krok pro instalaci php bez apache s nginx můžeš – nechapu, v tuhle chvili mam instalovano php pres mamp predpokldam, jaky je tady postup a k cemu mi ten nginx bude?
- jak je to s tim apache, pokud mam mamp? vyhody nevyhody, odinstalovani mampu, predem diky za doplneni mych otazek
- newPOPE
- Člen | 648
Na OSX sa na vstavany Apache okamzite vykasli! (lebo ti pri updatoch rozbiju konfigy).
Asi tu uz vsetko dolezite spomenuli:
- homebrew cez to spravuj zavislosti
- v PHP mozes kludne fungovat na PHP development serveri
- ak sa ti ten server nepaci tak nginx (cez homebrew + php fpm)
- mysql a podobne uz tu spomenute bolo
- Burrn.P
- Člen | 28
newPOPE napsal(a):
Na OSX sa na vstavany Apache okamzite vykasli! (lebo ti pri updatoch rozbiju konfigy).
A muzes mi pls napsat step by step postup jak a co udelat a co pripadne odinstalovat pls? Jsem momentalne zmatenej, diky. – OSX mam poprve v zivote teprve 3 dny
Editoval Burrn.P (6. 11. 2014 11:42)
- newPOPE
- Člen | 648
Burrn.P napsal(a):
newPOPE napsal(a):
A muzes mi pls napsat step by step postup jak a co udelat a co pripadne odinstalovat pls? Jsem momentalne zmatenej, diky. – OSX mam poprve v zivote teprve 3 dny
Tu je to celkom dobre napisane step by step: http://blog.frd.mn/…ng-homebrew/
- Burrn.P
- Člen | 28
ok, posim se podle navodu dodelat ostatni veci, dalsi otazka byla, stavajici aplikace nechat, smazat, doinstalovat az po tomhle?
net beans – smazat/nechat/naistalovat az po instalacich nahore?
mamp – smazat/nechat?
filezilla – smazat/nechat?
predem diky, ale radeji se ptam takhle abych neudelal chybu, kazdopadne na tom co ted mam de vse bez potizi, ale je pravda ze sem jeste nezkousel dataze a hazet na server, zatim jen local server
- David Ďurika
- Člen | 328
na mysql odporucam http://www.sequelpro.com/ je to Free a zatial najpouzitelnejsie riesenie co som nasiel
- Jan Suchánek
- Člen | 404
Na vše používám brew a uplně stačí, běží mi ningx i apache, postgres mysql, cokoliv.
$ brew update && brew upgrade
$ brew install caskroom/cask/brew-cask
a pak třebas:
$ brew cask install google-chrome
Editoval jenicek (17. 3. 2015 16:57)