Stránka s příspěvkem zobrazuje HTML kód

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Desttro
Člen | 126
+
0
-

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jak v nette vyřešit stránku s příspěvkem. Mám v databázi články. Každé jsou formátovany jinak, takže mají jinou strukturu. Když jsem použil tento tag v šabloně:

{block content}
{$post->content}

tak se článek ukazoval jako HTML kód, který se ve zdrojáku dal do uvozovek.
Vyřešil jsem to tímto tagem:

{block content}
{!$post['content']}

No, jenže teď nastal problém, chci do šablony přidat komponenty, a ty se s tagem uvedeným výše nepřekreslí, nejom se zobrazi holý tag. např. {control sidebar}

Nevíte, jak tohle vyřešit?
Děkuji

Pavel Macháň
Člen | 282
+
0
-

Desttro napsal(a):

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jak v nette vyřešit stránku s příspěvkem. Mám v databázi články. Každé jsou formátovany jinak, takže mají jinou strukturu. Když jsem použil tento tag v šabloně:

{block content}
{$post->content}

tak se článek ukazoval jako HTML kód, který se ve zdrojáku dal do uvozovek.
Vyřešil jsem to tímto tagem:

{block content}
{!$post['content']}

No, jenže teď nastal problém, chci do šablony přidat komponenty, a ty se s tagem uvedeným výše nepřekreslí, nejom se zobrazi holý tag. např. {control sidebar}

Nevíte, jak tohle vyřešit?
Děkuji

Nepoužívej ! ale |noescape

{block content}
{$post['content']|noescape}

Vypnutí escapování koponenty pořeš přímo v šabloně komponenty (ne tam kde ji voláš pro vykreslení)

Editoval Pavel Macháň (31. 10. 2014 10:34)

Desttro
Člen | 126
+
0
-

Díky,
bude to opravdu fungovat – to escapování v komponetě? Nemělo by se to nějak vypnout v presenteru?
Když jsem použil to tvoje latte makro {$post[‚content‘]|noescape}, tak to funguje jako předtím a prohlížeč furt vypisuje:

<div class="col-md-3">
	{control sidebar}
</div>
David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Ukladat latte v databazi je vetsinou zbytecny bezpecnostni riziko. Udelej si radeji nejaky jednoduchy helper, viz treba https://forum.nette.org/…u-z-databaze

Pokud ale opravdu chces pracovat s latte, pouzij neco takovyhleho: https://forum.nette.org/…zce-nette2-2#…

Desttro
Člen | 126
+
0
-

děkuji za radu