Automatický update uživatele

shificz
Člen | 15
+
0
-

Ahoj , mám otázku v nette pracuji chvilku a potřebuji pomoc s updatem uživatele . Když se někdo přihlásí a provede změnu aby ji viděl okamžitě nikoliv po odhlášení. Děkuji za odpověd shifi .

Zax
Člen | 370
+
+1
-

Ahoj, potřebuješ vlastní UserStorage, který ti bude data načítat z databáze. Nette defaultně pracuje pouze se session, proto se změny promítnou až po odhlášení.

Viz toto téma: https://forum.nette.org/…debrane-role

David Matějka
Moderator | 6445
+
+2
-

Ja to resim zhruba takto

Šaman
Člen | 2668
+
0
-

Při výpisu nepoužívej data o uživateli v Identitě, ale načítej si je z databáze jako jakákoliv jiná data. Identitu ber jen jako ladicí informaci a nositelku $id přihlášeného uživatele.

shificz
Člen | 15
+
-2
-

Pořád nefunguje , vyhazuje to chyby neumím to zapojit můžete mi prosím napsat nějaký návod ? děkuji

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

Co kde vyhazuje jaké chyby?

shificz
Člen | 15
+
0
-

Upřímně já nevím jeké kody mám přepsat takže většinou jen to že to nemůže přečíst .

ali
Člen | 342
+
-2
-

@shificz
ja to resim tak, ze v success metode odhlasim a znovu prihlasim uzivatele, takze se session obnovi za aktualni

public function settingsSuccess(Form $form)
  {
    $userID = $this->user->getId();
    $this->settingsModel->saveSettings($this->user->getId(),$form->getValues());

$this->user->logOut(true);
    $this->user->login(new Identity($userID,$this->userModel->loadUserRoles($userID),$this->userModel->loadUserData($userID)));

$this->flashMessage("Nastavení bylo uloženo.","success");
    $this->redirect("this");
  }

Editoval ali (30. 10. 2014 12:34)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

@ali a co kdyz zmenu udaju provede nekdo jiny? treba admin..

ali
Člen | 342
+
0
-

@matej21 no tak to me fakt nenapadlo :-)

Osobne to, ale pouzivam jen pro usetreni query na DB, abych nemusel pro zobrazeni „Jste prihlasen jako XXX“ davat query do DB, kdyz si zobrazevane jmeno uzivatel zmeni atd..

RSS tématu Téma zavřeno