Instalace doplňku do nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Taps
Člen | 169
+
0
-

Zdravím, do již existujícho projektu nette bych chtěl přidat doplněk https://componette.org/search/?… můžete mi prosím poradit, jak pomocí composteru tento doplněk do nette doinstalovat.

v souboru composer.json mám níže uvedený příkaz, ale nevím jak do souboru zavést konkrétní složku, do které se má doplněk doinstalovat.

{
    "require": {
          "ondrs/upload-manager": "dev-master"

}
}

Děkuji

mpis
Člen | 65
+
0
-

Composer to zvládne sám.
Doplněk dá do adresáře vendor.

James_Scott
Člen | 55
+
0
-

Teď stačí zavolat composer update.
Nebo tu sekci v composer.json vymazat a zavolat composer require ondrs/upload-manager

Taps
Člen | 169
+
0
-

@James_Scott
composer require ondrs/upload-manager a to mám přímo zavolat v adresáři nette ( v niž má strukturu složek, vendor, www, app, temp, log..) ?

Quinix
Člen | 108
+
0
-

Ve stejném adresáři kde je composer.json

Taps
Člen | 169
+
0
-

@Quinix
i když spustím composer require ondrs/upload-manager v hlavní složce nette (ve které se rovněž nachází i soubor composer.json) tak ve složce vendor nedochází k žádným změnám.

Přitom když jsem zkusil spustit composer update, tak příkaz se v pořádku provedl

Editoval Taps (21. 10. 2014 20:32)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

@Taps a pise ti to nejakou chybu?

Taps
Člen | 169
+
0
-

@James_Scott
tak jsem to zkusil ještě jednou podle návodu, ale změnil se pouze soubor autoload.php a žádné další složky ve složce vendor nepřibyly.

Postupuji takto:

1. do složky nette překopíruji soubor composer.phar (protože ten mám defaultně ve složce C:\xampp\php)
  2. pomocí cmd zadám echo @php „%~dp0composer.phar“ %*>composer.bat
  3. spustím příkaz php composer.phar install
  4. spustím příkaz composer install

Všechny příkazy provádím v kořenové složce nette

Editoval Taps (21. 10. 2014 22:52)

mpis
Člen | 65
+
+1
-

@Taps:
A proč to neuděláš podle návodu:
Překládat Ti to nebudu.

Installation – Windows#
Using the Installer#

This is the easiest way to get Composer set up on your machine.

Download and run Composer-Setup.exe, it will install the latest Composer version and set up your PATH so that you can just call composer from any directory in your command line.

Taps
Člen | 169
+
0
-

@mpis
Podle návodou jsem postupoval stáhnul jsem si a spustil Composer-Setup.exe a v instalaci zadal cestu k php.exe

enumag
Člen | 2118
+
0
-
composer require "ondrs/upload-manager" "dev-master"