Jak předat výsledky výpočtu z jednoho formuláře do default hodnot formuláře druhého?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
gugux
Člen | 5
+
0
-

Pěkný den,

je toho asi spousta, co ještě zcela nechápu v Nette, proto je možné, že hledám řešení zcela špatným směrem.

Řeším následující:

Jedná se o extranet k informačnímu systému. Správce je zalogovaný v Nette i v IS.

Potřebuji ve dvou krocích (na dvou formulářích) založit uživatele. První je zadání jména nového uživatele. Callback tohoto formuláře mi zjistí jestli se jedná o zcela nový kontakt, nebo jestli už kontakt podobného jména v systému existuje – tj. zde proběhne nějaký „VÝPOČET“.

Výsledky tohoto výpočtu potřebuji předat na druhý formulář a předvyplnit ho těmito výsledky jako default hodnotami. Nemohu ale přijít na to, jak přes $this->redirect() poslat hodnoty do druhého „rendereru“. Také nevím, jestli je to správný postup.

Mohl by mě prosím někdo lehce pošťouchnout jak o věci uvažovat, nebo případně, kde hledat dokumentaci k redirect metodě ?

Použití session ($this->getSession(); metoda mi připadá trochu jako práce s globální proměnnou na místě, kde se toto příliš nehodí. Pletu se ?)

Moc děkuju,

Jakub

gugux
Člen | 5
+
0
-

Aha, tak já jsem se zřejmě příliš soustředil na POST metodu přenosu, že jsem přehlédl, že GET funguje. Omlouvám se.

Mohu se tedy zeptat, jesli lze nějak předávat parametry metodou $this->redirect() s metodou přenostu POST ?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Ne, protokol HTTP neumoznuje provest redirect na POST metodu.
Takze bud prenes ty informace v GET, nebo si je uloz do session (a do URL si dej treba jen nejaky klic, pod kterym je najdes)

gugux
Člen | 5
+
0
-

Tak už má i na toto odpověď https://forum.nette.org/…zaroven-post .

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Pokud bys to tedy chtel resit internim forwardovanim na novy aplikacni request bez redirectu, pouzij Presenter::forward (jako parametr tam dej Application\Request)

gugux
Člen | 5
+
0
-

matej21: Děkuju za odpověď.

Už jsem to hledal několik hodin, ale já to tak nějak mívám, že když se na něco zeptám, záhy na to přijdu sám :D

gugux
Člen | 5
+
0
-

Ještě jednou děkuju – tuhle druhou variantu prostuduju, jaké má výhody.