Jak předat výsledky výpočtu z jednoho formuláře do default hodnot formuláře druhého?
- gugux
- Člen | 5
Pěkný den,
je toho asi spousta, co ještě zcela nechápu v Nette, proto je možné, že hledám řešení zcela špatným směrem.
Řeším následující:
Jedná se o extranet k informačnímu systému. Správce je zalogovaný v Nette i v IS.
Potřebuji ve dvou krocích (na dvou formulářích) založit uživatele. První je zadání jména nového uživatele. Callback tohoto formuláře mi zjistí jestli se jedná o zcela nový kontakt, nebo jestli už kontakt podobného jména v systému existuje – tj. zde proběhne nějaký „VÝPOČET“.
Výsledky tohoto výpočtu potřebuji předat na druhý formulář a předvyplnit ho těmito výsledky jako default hodnotami. Nemohu ale přijít na to, jak přes $this->redirect() poslat hodnoty do druhého „rendereru“. Také nevím, jestli je to správný postup.
Mohl by mě prosím někdo lehce pošťouchnout jak o věci uvažovat, nebo případně, kde hledat dokumentaci k redirect metodě ?
Použití session ($this->getSession(); metoda mi připadá trochu jako práce s globální proměnnou na místě, kde se toto příliš nehodí. Pletu se ?)
Moc děkuju,
Jakub
- David Matějka
- Moderator | 6445
Ne, protokol HTTP neumoznuje provest redirect na POST metodu.
Takze bud prenes ty informace v GET, nebo si je uloz do session (a do URL si
dej treba jen nejaky klic, pod kterym je najdes)
- David Matějka
- Moderator | 6445
Pokud bys to tedy chtel resit internim forwardovanim na novy aplikacni request bez redirectu, pouzij Presenter::forward (jako parametr tam dej Application\Request)