Pár věcí které mě trápí u phpStorm na který se snažím přejít
- jval
- Člen | 36
Zdravím nějakou dobu jsem používal NetBeans, pak jsem nedavno přešel na
Sublime a nastal WOW efekt. Jeho rychlost je fakt úchvatná. Nicméně kvůli
napovídání atd se snažím přejít na phpStorm.
Na jedné fičurce u sublime jsem se stal tak nějak závislým a to že Ctrl+P
pro Switch project. Bohužel nemůžu podobnou věc u stormu najít.
A ještě nějaké věci mě trápí u stormu. Možná je to tím, že nevím co kde nastavit a možná nečím jiným:
- Zdá se mi pomalý, občas se mi na chvíli jakoby sekne (mám Latitude E6510 a nemyslím že by to byl pomalý stroj).
- Při vytvoření projektu si vše naindexuje, ale když mám např.
Model:
class Tasks extends Base
{
/**
* @param $values
*/
public function insert($values) {
}
}
a presenter:
class TaskPresenter extends SecurePresenter
{
/** @inject @var \App\Model\Tasks */
public $tasks;
public function taskFormSuccess($form) {
$values = $form->values;
if (empty($values->id)) {
$values->user_id = $this->user->id;
$result = $this->tasks->insert($values);
} else {
$task = $this->tasks->get($values->id);
$result = $task->update($values);
}
if ($result != '') {
$this->flashMessage('Úkol se nepodařilo uložit, kontaktujte nás', 'error');
} else {
$this->flashMessage('Uloženo');
$this->redirect('Homepage:');
}
}
}
tak například u řádku:
$result = $this->tasks->insert($values);
hlásí, že metoda nebyla ve třídě nalezena
3. Vzhledem k jeho neskutečně dlouhému startu (proto jsem opustil i NetBeans) by se mi líbilo, kdyby se dalo nastavit, že i křížkem by se aplikace stáhlado tray abych si ji nechtěně nemohl zavřít. Nevíte o nějakém pluginu, který by to uměl?
Zatím si s ním hraju jen pár dní, tak třeba ještě na něco přijdu.
Editoval jval (22. 9. 2014 13:28)
- David Ďurika
- Člen | 328
ja to prepinanie projektov riesim cez File > Open recent https://www.dropbox.com/…13.36.15.png?dl=0
- hmm netusim, mne to nerobi
- malo by to ist OK, skontroluj si namespace ci ti sedia
- hmm kolko je to sprasne dlho? mne to ‚bootuje‘ 5–7 sec. (uz aj s projektom) co si myslim ze je prijatelne pre IDE, ja napr PhpStorm nezatvaram vobec, jedine ked restartujem masinu a to je tak 1× za mesiac…
- David Kudera
- Člen | 455
k tomu 2. kroku zkus prohodit anotace tak, aby inject bylo na konci a var na začátku.. U mě to pomohlo. Nebo použít injektování přes konstruktor, na který jsem nakonec vše přepsal
edit: a vlastně i k jedničce.. byl docela rozdíl, když jsem excludoval tempy. To najdeš v nastavení u položky Directories a vybereš ty, které chceš excludovat
Editoval David Kudera (22. 9. 2014 14:23)
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
@jval Jestli s PhpStorem začínáš, tak ti doporučuji se podívat na moji přednášku na YT.
- LeonardoCA
- Člen | 296
ad 1. K te pomalosti obecne. PhpStorm analyzuje kod do hloubky a provadi nad nim spousty kontrol. Nektery kod mu dela vetsi problemy nez jiny. Muzes zkusit vypnout nektere inspekce a spoustet je rucne.
Zkus se podivat do konfigurace „directories“ a pohrat si tam
s nastavenim …
Ja napriklad excluduju z projektu adminer, ktery mu dava zabrat a neni duvod se
jim zabyvat. Adresar temp naopak je dobre mit indexovany, kvuli napovede veci
definovanych v DI. Ale je dobre excludovat logy, nebo pokud mas v projektu
velke mnostvi obrazku, ktere se primo nevztahuji k css, apod
ad 2. Tridu bys mel mit v use a nepouzivat absolutni cesty v annotacich (teda nevim, jak spolupracuje anotace @inject s use, mozna tam musi byt absolutni cesta, ale kazdopadne vyjmenovat tridu, kterou pouzivas v use), pak nebudes problem.
ad 3. V System settings je volba Confirm application exit, pokus si ho omylem zaviras …
Editoval LeonardoCA (22. 9. 2014 17:09)
- LeonardoCA
- Člen | 296
super, ja jsem v nette ted nejakou dobu nedelal, tak jsem pro jistotu psal obe varianty
- David Matějka
- Moderator | 6445
Na jedné fičurce u sublime jsem se stal tak nějak závislým a to že Ctrl+P pro Switch project. Bohužel nemůžu podobnou věc u stormu najít.
nevim, co presne switch project dela, ale… Settings > keymap > hledej „reopen project“, prirad zkratku
k 1)
jakou verzi phpstormu mas? v 8 by melo byt hodne problemu se zatuhavanim
vyreseno
Editoval matej21 (22. 9. 2014 17:12)
- jval
- Člen | 36
Ok lidi, díky za rady.
- Zkusím si ještě pohrát s těmi directories jestli to pomůže
- Přehození @inject nakonec zabralo (konstruktor jsem použít nechtěl jelikož v presenteru není doporučováno), každopádně jsem rovnou zkusil i anotaci s použitím use a maká
- Verzi stormu mám poslední EAP 138.2071 Portable. Změřil jsem čas startu a 45 sekund startovalo samotné IDE a pak dalších asi 15 otevíralo projekt (asi budu muset přeinstalit Win, celkově se mi posladní dobou zdá pomalejší). Každopádně přiřazení zkratky k Reopen recent je přesně to co jsem hledal.
@JanTvrdík Prvně mi byl dopručen storm od @MartyIX a právě tvoje přednáška mě přesvědčila že do něj půjdu a testnu ho. Dokonce jsem i zvažoval, že si od tebe stáhnu Keymap ale celkem rád nechávám zkratky na default abych při přpadné reinstalaci Win atd nemusel vše znova nastavovat. I když vlasně když jedu na portable verzi, tak by mě to asi nemuselo trápit. Ještě porozmýšlím. :-)
Každopádně zatím díky všem za rady, těměř vše se vyřešilo.
- David Kudera
- Člen | 455
injekt přes konstruktor se nedoporučoval dřív, protože jej využívalo samotné nette a navíc se to nedá dobře použít u base presenterů (u těch mám property injection). O tom je tu ale spousta jiných témat, kde se tohle řeší (a samozřejmě příznivce i odpůrce mají obě metody) ;-)
a jinak na zkratky od @JanTvrdík se zvyká fakt rychle a vyplatí se. Navíc později můžeš klidně udělat export svého nastavení stormu a jindy to zase jednoduše importovat
- Tomáš Votruba
- Moderator | 1114
@jval Jestli chceš být „awesome in phpstorm“, tak mrkni na tenhle krátký seriál
- jval
- Člen | 36
Zdravím, tak bych ještě potřeboval trošku poradit. Snažil jsem si zprovoznit xdebug. Postupoval jsem podle návodu a jakmile spustím debug, tak mi startuje chrome, který ani není můj výchozí prohlížeč. Sice když zapnu naslouchání a stránku načtu, tak debug funguje, ale co jsem tak koukal na toto tak tam si panáček debuguje přímo a prohlížeč vůbec nepoužívá. Dá se to bez prohlížeče a nebo ho používá a jen to ve videu není vidět?
- David Kudera
- Člen | 455
V tom videu to debuguje v konzoli, takže sám se musíš rozhodnout a správně určit, jestli debuguješ celou webovou aplikaci nebo třeba nějaký cli skript
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Melo byt o jít přes ten selectbox „Scheme“ – zvol Default a uprav si jej, jak potřebuješ. Při novém projektu by se to mělo použít.
Editoval Michal Vyšinský (2. 10. 2014 11:10)