Dokumentácia obsahuje zrejme zastaralé a niekde nefunkčné postupy

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Lkopo
Člen | 65
+
0
-

Zdravím,

dnes som sa rozhodol to skúsiť s Nette frameworkom a už pri začiatku narážam v dokumentácii (quickstart) na metódy, ktoré nefungujú na aktuálnej verzii. Napr. táto časť https://doc.nette.org/…/single-post mi Tracy vyhodí, že nepozná triedu BasePresenter. Chyba je v namespace, čo som si pri porovnávaní všimol, ale mám menšie obavy, že ak pôjdem viac do hĺbky, stratím sa medzi aktuálnymi postupmi a mnoha neznámymi chybami.

Nebolo by fajn dokumentáciu postupne upraviť tak, aby začiatočník mohol úspešne dokončiť aspoň ten quickstart? Poprípade ku každej dokumentácii napísať na akú verziu je kompatibilná a pod. keďže ako pre mňa začiatočníka mám v tom chaos. To isté Planette, sú tam metódy s DIBI ale pozerám, že Nette to už má ako Nette\Database.

Vďaka za odpoveď.

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

No jo, ten namespace je tam opravdu špatně. Ale jinak si myslím, že je ten quickstart funkční.

Editoval Azathoth (15. 9. 2014 19:38)

Lkopo
Člen | 65
+
0
-

Dakujem pekne. Taktiez vidim, ze v 2.2 verzii uz netreba si ziskavat data z formulara rucne, staci hodit parameter navyse, ale to nie je nic vazne.

Inak ak sa smiem opytat dopredu, zvysna dokumentacia (ta rozsirena) je v poriadku? Alebo je potrebne aby som si porovnaval skripty s changelogom? :D

Editoval Lkopo (15. 9. 2014 20:04)

neznamy_uzivatel
Člen | 115
+
0
-

no já jsem teda s nette „znovucačal“ někdy v únoru a prvních pár měsíců to bylo právě díky neúplné/zastaralé dokumentaci docela náročné… Tím si nějak nestěžuju, teď už si život bez nette nedokážu představit :) ale pro začínajícího člověka je to těžké.. + pokud někdo (jako já) současně začíná celkově s OOP, tak to jsou fakt docela náročné chvilky..

Lkopo
Člen | 65
+
0
-

Tak ja uz mam skusenost so Symfony2, tam je dokumentacia ako kniha, takze troska rozdiel :D a chcem si obohatit skusenosti aj dalsimi frameworkmi ako napr. Nette.

Sice to je uz druhy pokus o Nette, ale teraz si verim omnoho viac :D

connor
Člen | 15
+
+2
-

Hlavně nepřestávat a překousat se přes začátky, pak už to bude jen a jen samá radost :)

Lkopo
Člen | 65
+
0
-

Práve teraz som už pár hodín stucked medzi Texylou a netteForms.js a uvítam každú pomoc :D (viď môj topic)

Editoval Lkopo (17. 9. 2014 8:55)

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

@Lkopo je pravda, že ta dokumentace není úplně dokonalá, ale jestli někde najdeš chyby, tak založ issue, https://github.com/nette/docs a někdo to opraví. Založil jsem issue na ten namespace, který jsi tam našel a teď už je to opravené.

Lkopo
Člen | 65
+
0
-

Vďaka za radu, posledným časom sa riadim návodami tu na fóre a tu nastáva problém, keďže väčšinou sú to topicy staré rok a viac, tak si pri určitých postupoch nie som istý, či to tak ešte stále platí. Samozrejme zistím to až pri otestovaní, že tu niečo nesedí :D

Kcko
Člen | 470
+
+2
-

@Lkopo a až do Nette trošku pronikneš, sám už začneš poznávat co je vhodný postup a co už asi ne. A když se Ti to just nebude zdát, zeptáš se an fóru nebo můžeš přijít na jabber kanál.

Azathoth
Člen | 495
+
+1
-

@Lkopo na to nejde říct nic jiného než: ptej se. Nikdo ti, myslím, nebude vyčítat, když se budeš ptát.
Já jsem si četl v dokumentaci něco o znovupoužitelných formulářích, na fóru jsem našel, že se to má dělat jinak, tak jsem se zeptal, jak to má být a lidi dokumentaci upravili, aby to tam bylo správně.