Croner – implementace do projektu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Desttro
Člen | 126
+
0
-

Zdravím,
prosím o radu – snažím se použít ve svém projektu Croner
Nainstaloval jsem ho pomocí composeru. Myslím si, že by se měl addon zeregistrovat ještě někde v config.neon – nevím jak přesně, vždy je to pro mě u doplňků problém. Zkusil jsem přidat řádek:

extensions:
    cronner: stekycz\Cronner\DI\CronnerExtension

Teď config.neon vypadá takhle:

php:
	date.timezone: Europe/Prague

nette:
	application:
		errorPresenter: Error
		mapping:
			*: App\*Module\Presenters\*Presenter

session:
		expiration: 14 days

services:
	- App\Model\UserManager
	- App\RouterFactory
	router: @App\RouterFactory::createRouter

extensions:
    cronner: stekycz\Cronner\DI\CronnerExtension

Nette hlásí tuto chybu:
Nette\DI\ServiceCreationException
Class Nette\Cronner needed by App\Presenters\HomepagePresenter::injectCronner() not found. Check type hint and ‚use‘ statements.

Chápu, že mám použít v HomePage presenteru něco jako use \stekycz\Croner;, ale furt nemůžu přijít na cestu. Pomohl by mi prosím někdo? Děkuji.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

trida se jmenuje \stekycz\Cronner\Cronner, tak ji bud dej do importu, nebo pouzij FQN

Desttro
Člen | 126
+
0
-

děkuji, už to funguje. Jen se ještě zeptám, do importu asi myslíš použít: use \stekycz\Cronner\Cronner; že? A ještě jedna otázka, googlil jsem co je to to FQN a nemůžu to najít, je to nějaké lepší řešení? Díky

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

FQN – fully qualified name. tedy nazev tridy vcetne toho zpetneho lomitka na zacatku. V podstate takova absolutni cesta k tride (nebere se ohled na aktualni namespace ani na importy)

do importu asi myslíš použít: use \stekycz\Cronner\Cronner

jj, jen v importech neni nutno pouzivat to uvozujici zpetne lomitko

Desttro
Člen | 126
+
0
-

děkuji za vysvětlení