Aprila – jednoduchý základ pro administrace

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
chemix
Nette Core | 1310
+
+6
-

Aprila

Ahoj,
nějakou dobu si hraju s kódem co řeším na každém novém projektu. Přihlášení uživatelů, zapomenuté heslo, správa uživatelů,… apd. Řekl jsem si že si udělám takový malý sandbox, ze kterého bych následně dál tvořil už konkrétní „aplikace“. Celé je to v tuto chvíli poháněno Nette\Database a nic moc to neumí a ani moc dál umět nebude. Nemám (prozatím) v planu z toho dělat „šílenej“ CMS systém. Ale spíše takový základní balíček věcí pro custom řešení. Stejně to pak musí člověk pořád nějak ohýbat. Myšlenka je tedy vytořit základ pro tvorbu administrací na míru. Nelíbí se mi přeplácané systémy, proto design celé administrace se budu snažit držet co nejvíce simply co to půjde.

moje technické zaměření je více k HTML & CSS & JS, proto uvítám nápady na zlepšení PHP-Nette konceptu a postupů.

Priority jsou pro mě:
  • zobrazování výsledků s limit a přes XHR donačítat další položky
  • dodělat základní sadu „inputu“
  • dořešit responsivní verzi
  • přepracovat frontend část
  • základní třídy, ze kterých se „snadno podědí“ logika administrace pro jednoduché případy
  • vyřešit aktualizaci „jádra“
  • více testů (chybí testování presenterů)
  • dokumentace
  • stránky

V současné době sandbox obsahuje správu uživatelů a referencí. Na frontendu je navíc odesílací kontaktní formulář. Defakto 90% toho co potřebujete na jednoduché „firemní stránky“

uvítám nápady, kritiku i pochvalu :)

https://github.com/…/open-source

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Můžeš hodit někde demo?

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

Zkusim pripravit, jde o to ze se bude muset neco zakazat. Ono rozebehnout to je jen stazeni repozitare, composer update a vytvoreni databaze a nastaveni config.local.neon (prace na 5min)

ale demo by to chtelo ;)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Tak nahoď demo s nějakým guest uživatelem, aby nemohl v adminu nic měnit.
Chci se prostě kouknout jestli má smysl to používat – jak to funguje, co tam je atd.

btw. login k databázi nech jen v config.local.neon.

Editoval CZechBoY (10. 9. 2014 13:37)

mzeiler
Člen | 1
+
0
-

Ahoj,
super práce, něco takového jsem hledal. Začínám s nette a todle se mi bude hodit. Akorát jsem nepřišel na heslo do administrace?

iguana007
Člen | 970
+
+1
-

mzeiler napsal(a):

Ahoj,
super práce, něco takového jsem hledal. Začínám s nette a todle se mi bude hodit. Akorát jsem nepřišel na heslo do administrace?

Je to tady:
https://github.com/…db/users.sql#L1