Velikost Nette projektu s mpdf knihovnou
- wicked
- Člen | 290
Zdravím,
stáhl jsem si do projektu PdfResponce
Ale pracuje se sním dobře, ale jediné co mě vadí, že se mi projekt najednou zvedl o 70MB.
Jde to použít nějak minimalisticky? Přeci jenom 70MB se mi zdá moc :-)
Děkuji za radu
- wicked
- Člen | 290
Měl bych nejspíše stejný problém, funkce které tam popisoval @ViPEr*CZ* jsou i pro mě podstatné.
Napadá mě, že jde mPDF zeštíhlit třeba fontama, jelikož složka
ttfonts má právě jenom 50MB …
Na PDF stejně je třeba jeden font, tak proč jich tam mít XY …
Jde mi jen o to, jak smazat bez toho, abych nerozbil další použití …
- norbe
- Backer | 405
A vadí ti nějak těch 70MB? Tím že smažeš fonty který nepotřebuješ to sice zmenšíš, ale pomalý to bude pořád stejně. Nemyslím si že by ta knihovna byla tak blbá a všechny ty fonty si natahovala do paměti, ale natáhne si dle mého vždy jen ten co použiješ (ale do zdrojáků jsem nekoukal).
- David Matějka
- Moderator | 6445
@wicked co presne potrebujes, co ve wkhtmltopdf nejde? treba footer (i s cislem stranky) i headers to zvlada, viz doc. Jediny problem asi bude ta hlavicka tabulky na kazde strance, na to jsem po kratkem googleni reseni nenasel (vypada to, ze je to „chyba“ v samotnem webkitu..)
- David Kudera
- Člen | 455
No takhle.. Chápu, co myslíš tím, že chceš co nejmenší aplikaci a ono to tak vlastně i bude. Tvoje samotná aplikace bude malá, jen jedna z jejích závislostí ne.. A upřímně, osobně je mi tohle většinou jedno.. Stará se mi o to composer a jde to tak trochu „mimo“ samotnou aplikaci
- norbe
- Backer | 405
@wicked Jasné já to chápu, ale podle mne nemá smysl řeši velikost pokud nemá negativní dopad např. na výkon. Přijde mi komické řešit že to zabírá o 50 MB víc než si představuješ a zároveň nepoužít nástroj, který je řádově rychlejší a v aplikaci ti zabere přesně 0 MB.
@matej21 V "bugtrackeru ":https://code.google.com/…ssues/detail?… píšou že by to mělo být opravené.
- wicked
- Člen | 290
Zkusím se pořádně kouknout na wkhtmltopdf a uvidíme
Jako jasně, je „blbé“ řešit velikost, v dnešní době velkých hostingových prostorů.
Ale dělám interní appku na správu skladu, která má být umístěná na interních produkčních serverech kam nemám přístupy (nejsem správce) a proto chci udělat co nejmenší a nejméně náročnou aplikaci, abych se potom vyhnul možným problémům…