Composer a nette.phar na produkčním prostředí
- radas
- Člen | 226
Ahoj,
začal jsem používat Composer, na vývojovém prostředí mám neminifikovanou
verzi Nette. Jak to zařídit, abych mohl v produkčním prostředí používat
nette.phar? Nechce se mi při každém uploadu nové verze Nette upravovat
composer.json, abych měl v autoloadu minifikovanou verzi.
Díky
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
To nejde. Prostě minifikovanou verzi nepoužívej.
Nebo si vytvoř builder proces, který před každým deployem všechno nastaví jak potřebuješ a nahraje jenom to co má.
- David Kudera
- Člen | 455
Minifikovanou jsem zkoušel asi jednou, možná vůbec, nepamatuju se. Ale pokud zkoušel, tak jsem rozdíl moc neviděl.. Ale to jsem si jistý tak na 5%.. V čem si ale jsem docela jistý, tak je to, že opcache pomohla fakt hodně
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Pokud nemáš opcache, tak ten rozdíl poznat je. Pokud máš opcache, tak může být minifikovaná verze dokonce horší, protože z opcache se všechno načítá hrozně rychle a kvůli tomu že je to v jednom souboru, tak se vykonává i to co by nemuselo.
- David Kudera
- Člen | 455
hele jo.. tímhle to vlastně nejspíš bylo když tak nad tím přemýšlím :-) díky
- radas
- Člen | 226
Ještě tak naokraj. Když teda zůstanu u neminifikované verze, řešíte někdo při deploynutí na server, aby se nepřenášely adresáře jako examples, tests apod.? V PhpStormu nebo ftp-deployment sice můžu nastavit výjimky, ale časem jich bude asi dost a u některých projektů, kdybych to neřešil a přenášel všechno, tak jsou to i zbytečné MB navíc, viz třeba PhpExcel, kde se do vendor stáhnou příklady, unit testy atd. Jen mě zajímá, jak k tomu přistupují ostatní. Díky.