Composer a nette.phar na produkčním prostředí

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
radas
Člen | 226
+
0
-

Ahoj,
začal jsem používat Composer, na vývojovém prostředí mám neminifikovanou verzi Nette. Jak to zařídit, abych mohl v produkčním prostředí používat nette.phar? Nechce se mi při každém uploadu nové verze Nette upravovat composer.json, abych měl v autoloadu minifikovanou verzi.

Díky

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

To nejde. Prostě minifikovanou verzi nepoužívej.

Nebo si vytvoř builder proces, který před každým deployem všechno nastaví jak potřebuješ a nahraje jenom to co má.

radas
Člen | 226
+
0
-

OK. Četl jsem, že je doporučeno i kvůli rychlosti na produkci raději používat min. verzi. Nemáš zkušenosti, jaký je rozdíl v rychlosti min. a nemin. verze?

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Minifikovanou jsem zkoušel asi jednou, možná vůbec, nepamatuju se. Ale pokud zkoušel, tak jsem rozdíl moc neviděl.. Ale to jsem si jistý tak na 5%.. V čem si ale jsem docela jistý, tak je to, že opcache pomohla fakt hodně

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Pokud nemáš opcache, tak ten rozdíl poznat je. Pokud máš opcache, tak může být minifikovaná verze dokonce horší, protože z opcache se všechno načítá hrozně rychle a kvůli tomu že je to v jednom souboru, tak se vykonává i to co by nemuselo.

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

hele jo.. tímhle to vlastně nejspíš bylo když tak nad tím přemýšlím :-) díky

radas
Člen | 226
+
0
-

Ještě tak naokraj. Když teda zůstanu u neminifikované verze, řešíte někdo při deploynutí na server, aby se nepřenášely adresáře jako examples, tests apod.? V PhpStormu nebo ftp-deployment sice můžu nastavit výjimky, ale časem jich bude asi dost a u některých projektů, kdybych to neřešil a přenášel všechno, tak jsou to i zbytečné MB navíc, viz třeba PhpExcel, kde se do vendor stáhnou příklady, unit testy atd. Jen mě zajímá, jak k tomu přistupují ostatní. Díky.

David Grudl
Nette Core | 8282
+
+4
-

Obvykle mi stačí

ignore = '
	vendor/*/*/tests
	vendor/*/*/examples
'