Vypnutie nette/database cache

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
ricco24
Člen | 141
+
0
-

Ako sa v novej verzii 2.2.2 vypne cache storage pre databázu? V starších verziách sa to nastavovalo v Connection cez setCacheStorage(). Po presunutí funkcionality Connection → Context sa ale táto metóda úplne zrušila.

V novej verzii neviem nájsť spôsob ako cachovanie vypnúť …

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Predpokladam, ze mas na mysli „accessed cache“? Jelikoz vypinat cache pro cachovani FK atd. by byla hloupost.
zkus

services:
	database.default.context:
		arguments: {1: Nette\Database\Reflection\DiscoveredReflection(), 2: null}

je nutne tam znovu uvest reflection (pokud pouzivas discovered). A pokud mas konfiguraci database pod sekci nette, musis pred nazev ty service pripojit nette., tedy nette.database.default.context

Editoval matej21 (26. 8. 2014 11:16)

ricco24
Člen | 141
+
0
-

Potreboval by som to vypnúť len pre jeden špecifický konzolový script. Preto by bolo super keby sa to dalo nastaviť už po vytvorení database contextu.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

aha. a kvuli cemu presne?

ricco24
Člen | 141
+
0
-

Pretože je to dlhobežiaci script, ktorý bohužiaľ často padne na chybe ktorá je spomenutá tu: https://forum.nette.org/…-open-stream. Keď to padne po cca 10 min behu na takejto chybe (a je to pravidelné) tak to moc nepoteší … Preto by som tú nette cache na tento prípad najradšej úplne vypol.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

jednim resenim by mohlo byt specifikace ->select('*') pro konkretni dotaz. Pak se pro ten dotaz nebude pouzivat „accessed cache“

ricco24
Člen | 141
+
0
-

Hmm, no možno by to vyriešilo môj problém ale globálne stále dva problémy zostanú. Chyba s cache súbormi + nemožnosť vypnúť cacheStorage.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

a muzes poslat ladenku?

ricco24
Člen | 141
+
0
-

No momentálne mi to pripadá tak že chyba nastáva pri volaní Cache\FileStorage->readMetaAndLock(). Keď som si každé volanie obalil do try catch bloku tak mi to odchytí len jednu chybu pri celom scripte – vždy pri inom prvku.

Editoval ricco24 (26. 8. 2014 12:52)