User Identity se načetlo z jiného projektu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tttpapi
Člen | 100
+
0
-

Ahoj,

dlouho jsme teď řešili, proč kolegovi nefunguje projekt a háže mu chybu s cizím klíčem.
Nakonec jsme zjistili, že má 2 aplikace na Nette na localhostu a aplikace si nechala identitu uživatele z toho druhého projektu, takže místo ID 1 měl ID 190…

To je bug nebo featura?

Jan Suchánek
Člen | 404
+
0
-

Nešlo by to pomocí tohohle? Podle mě podle toho localhostu nemá šanci určit jak ty projekty odlišit nebo ano?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Spis bude problem v nastaveni session cookie path

MW
Člen | 626
+
0
-

Taky jsem se s tim pral. Jednak pomůžou aliasy na web serveru a tady je k tomu taky neco.

Šaman
Člen | 2666
+
+2
-

Není to ani bug, ani fičura. Aplikace si uloží do cookies session ID a identifikuje se adresou (doménou). A pak přijde druhá aplikace a identifikuje se stejně, tak dostane stejné session.
Jestli ti to vadí, tak si vytvoř virtuální hosty pro různé aplikace. To je nejčistější řešení.
Případně pomáhá nastavení session.name na unikátní řetězec pro každou aplikaci. Ale stále máš stejné sessions pro více aplikací, jen si každá prefixuje po svém. Takže je to spíš berlička, než systémové řešení.
Já používám stejný skeleton pro více malých aplikací, stjného uživatele admina s id 1 a většinou mi sdílené session nevadí. To jde taky, ale nesmí tě pak překvapit chyby, pokud se session chceš více pracovat – pak zakládám nového hosta.

Editoval Šaman (13. 8. 2014 17:19)