zmena config.neon cez PHP

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Yess
Člen | 16
+
0
-

Chcel by som sa spytat, ci sa uz niekedy riesila zmena config.neon prostrednictvom php skriptu (napr. ako sucast samoinstalacie nejakeho noveho modulu), ked je potreba pridat nejaky novy service do configu alebo includnut config z noveho modulu.

Priklad:
Zakaznik si kupi od vas modularny system. Kupi si dajme tomu 2 moduly z ponuky… system sa mu tak paci, ze sa rozhodne dokupit este nejaky dalsi modul z vasej ponuky.
Vy mu chcete ulahcit zivot (sebe asi zneprijemnit :) a spravite nejaky instalator, ktory sa postara o pridanie noveho modulu a nastaveni zakladnych veci ( tabulky v DB .. nejaka synchronizacia a include do config.nenon)

Ak je to uplna blbost, tak pardon :D

Aurielle
Člen | 1281
+
+2
-

Řekl bych, že v takovém případě bude mít tvůj modulární systém vyřešeno načítání jinak a lépe než manuální úpravou config.neon :)

Yess
Člen | 16
+
0
-

Tak o to by slo no :) .. len ma zaujima, ci to nieje moc nebezpecne. Alebo ci je to slusne takto zaobchadzat s config.neon …

David Matějka
Moderator | 6445
+
+3
-

Jednotlive moduly at jsou vyreseny pomoci compiler extension. Tam registrujes vsechny sluzby apod. Jedine, co pak musis udelat, je registrace onoho extension, coz pokud chces zautomatizovat nejakym installarem uz nebude problem.
Databazove migrace muzes resit nejakym nastrojem, ja pouzivam treba doctrine migrations, nebo koukni treba na phinx