Kdyby/Translation – funguje jen na mém NB
- n.u.r.v.
- Člen | 485
Ahoj, nedávno jsem tu psal, že mi na druhém serveru nefunguje jeden nette projekt – v průběhu načítání chyba – připojení bylo ukončeno serverem
Dlouho jsem si myslel že to dělá htaccess/apache/ssl, tak jsem vše okuchal na minimum a zjistil jsem, že to dělá Kdyby/Translation
Jakmile v bootstrapu zruším toto:
Kdyby\Translation\DI\TranslationExtension::register($configurator);
a v configu zruším toto:
extensions:
translation: Kdyby\Translation\DI\TranslationExtension
translation:
default: cs
whitelist: [cs, sk] #....
fallback: [cs_CZ, cs, sk]
resolvers:
session: on
Tak mi projekt naběhne (samozřejme pak nastanou různé chyby, protože v app používám ten translátor), ale app naběhne.
Když tam výše uvedené řádky vrátím, tak se ani nevytvoří vše v temp/cache – např. ve složce temp\cache\Nette.Configurator se vytvoří jeden php soubor, ale prázdný nevíte proč?
Na mém notebooku, mi to funguje, jinde ne – jediný rozdíl je, že na jiných pc nemám vhost…
Co s tím? Díky
- David Kudera
- Člen | 455
No minimálně jsi kdyby/translation registroval 2×. Stačí ti jen ta registrace přes neon, takže v bootstrapu to můžeš nechat smazané.
No a configurator se nemůže celý vytvořit, pokud tam je nějaká chyba, která se konfigurace samotné týká
- n.u.r.v.
- Člen | 485
ok, tak teď jen zjistit chybu – v nette logu nic není, v apache logu nic není a php taky nic nepíše. Nainstaloval jsem teď přes composer čistý nette/sandbox a kdyby/trans. – app se spustí (homepage – gratulace…), pak vložím do config.neon toto:
extensions:
translation: Kdyby\Translation\DI\TranslationExtension
A pak už nic nenaběhne. Kde může být chyba?
Tady jsem uploadnul celý projekt – můžete ho prosím vyzkoušet, zda
vám funguje? App ke stažení
Případně mi poslat funkční projekt typu hello world s translatorem? Tím
aspoň zjistím, zda je problém v konfiguraci php, nebo v nette.
Díky moc
- David Kudera
- Člen | 455
Já sám budu moct až zítra ráno, ale můžu poradit zkusit si to ještě odkrokovat a zjistit tak, na čem přesně to spadne. I když je blbý, že jestli je to nějaký produkční server, tak tohle se bude dělat asi docela špatně..
- David Kudera
- Člen | 455
Tak jsem to nakonec vyzkoušel hned a funguje mi to v pohodě.. Ubuntu 14.04, PHP 5.5.9 na nginx
- n.u.r.v.
- Člen | 485
Tak teď už to nějak naběhlo – postupně jsem si zakomentovával kod a padá to v TranslationExtension.php metoda beforeCompile, řádek cca 340:
$translator->addSetup('addResource', array($format, $file->getPathname(), $m['locale'], $m['domain']));
dál jsem se v tom nehrabal – smazal jsem další slovníky a funguje to – zítra budu zjišťovat, co je špatně v těch slovníkách
Editoval n.u.r.v. (14. 7. 2014 0:16)