Kdyby/Translation – funguje jen na mém NB

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Ahoj, nedávno jsem tu psal, že mi na druhém serveru nefunguje jeden nette projekt – v průběhu načítání chyba – připojení bylo ukončeno serverem

Dlouho jsem si myslel že to dělá htaccess/apache/ssl, tak jsem vše okuchal na minimum a zjistil jsem, že to dělá Kdyby/Translation

Jakmile v bootstrapu zruším toto:

Kdyby\Translation\DI\TranslationExtension::register($configurator);

a v configu zruším toto:

extensions:
	translation: Kdyby\Translation\DI\TranslationExtension
translation:
	default: cs
	whitelist: [cs, sk] #....
	fallback: [cs_CZ, cs, sk]
	resolvers:
		session: on

Tak mi projekt naběhne (samozřejme pak nastanou různé chyby, protože v app používám ten translátor), ale app naběhne.

Když tam výše uvedené řádky vrátím, tak se ani nevytvoří vše v temp/cache – např. ve složce temp\cache\Nette.Configurator se vytvoří jeden php soubor, ale prázdný nevíte proč?

Na mém notebooku, mi to funguje, jinde ne – jediný rozdíl je, že na jiných pc nemám vhost…

Co s tím? Díky

David Kudera
Člen | 455
+
+1
-

No minimálně jsi kdyby/translation registroval 2×. Stačí ti jen ta registrace přes neon, takže v bootstrapu to můžeš nechat smazané.

No a configurator se nemůže celý vytvořit, pokud tam je nějaká chyba, která se konfigurace samotné týká

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

ok, tak teď jen zjistit chybu – v nette logu nic není, v apache logu nic není a php taky nic nepíše. Nainstaloval jsem teď přes composer čistý nette/sandbox a kdyby/trans. – app se spustí (homepage – gratulace…), pak vložím do config.neon toto:

extensions:
	translation: Kdyby\Translation\DI\TranslationExtension

A pak už nic nenaběhne. Kde může být chyba?

Tady jsem uploadnul celý projekt – můžete ho prosím vyzkoušet, zda vám funguje? App ke stažení
Případně mi poslat funkční projekt typu hello world s translatorem? Tím aspoň zjistím, zda je problém v konfiguraci php, nebo v nette. Díky moc

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Já sám budu moct až zítra ráno, ale můžu poradit zkusit si to ještě odkrokovat a zjistit tak, na čem přesně to spadne. I když je blbý, že jestli je to nějaký produkční server, tak tohle se bude dělat asi docela špatně..

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Tak jsem to nakonec vyzkoušel hned a funguje mi to v pohodě.. Ubuntu 14.04, PHP 5.5.9 na nginx

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Hmm, takže problém s konfigurací php/apache – na notebooku (win 7, staré php 5.3 a nakonfigurovaný virtual a https) to funguje a na firemním serveru i na domácím pc (php 5.5, windows) to nefunguje.

Editoval n.u.r.v. (13. 7. 2014 22:27)

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Zkus v php ještě povolit display_errors, jestli se něco ukáže

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

display_errors on – nic se nezobrazí… :-(

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Tak mě napadá to nějak debugovat no asi

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Tak teď už to nějak naběhlo – postupně jsem si zakomentovával kod a padá to v TranslationExtension.php metoda beforeCompile, řádek cca 340:

$translator->addSetup('addResource', array($format, $file->getPathname(), $m['locale'], $m['domain']));

dál jsem se v tom nehrabal – smazal jsem další slovníky a funguje to – zítra budu zjišťovat, co je špatně v těch slovníkách

Editoval n.u.r.v. (14. 7. 2014 0:16)

Quinix
Člen | 108
+
+3
-

Nemáš velké NEON slovníky? U nich může parsování crashnout, pak je potřeba zvětšit limity pro pcre v php.ini – pcre.backtrack_limit a pcre.recursion_limit (třeba na 1000000).

Ale afaik se tenhle problém objevuje jen na Windows, což na servru asi nemáš..

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Už jsem na to částečně přišel: dělá to jedna dlouhá věta v jednom slovníku – smažu 5 slov a už to běží…grr

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

j, zrovna jsem to napsal :-) jedna delší věta v jednom slovníku to dělá…odebráno 5 slov a je to…

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

zkusil jsem tyto hodnoty zvýšit,ale bohužel to nepomohlo…

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Na tohle jsem zapomněl. Mrkni se tady

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

J, díky – to pomohlo