Stránka NetteApplicationAppForm

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
o5
Člen | 416
+
0
-

Diskuse ke stránce Nette\Application\AppForm

Nebylo by rozumne prepsat kod pod timto za pouziti tovarnicky?

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Určitě ano. Chopíš se toho?

o5
Člen | 416
+
0
-

Tak to pls nekdo zkontrolujte :)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Zkontroloval jsem. Ještě jsem rušil prepareDefault, protože hlavní výhodou továrničky je, že prepareDefault nepotřebuješ.

Jinak ten doprovodný text není moc dobrý, ale už aspoň není nepravdivý :-D Taky by asi stálo za zvážení, aby tam bylo pár o použití té továrničky.

o5
Člen | 416
+
0
-

No, drive jsem prepareXyz() take nepouzival, ale rozhodl jsem se, ze v renderXyz() budu mit pouze prirazovani hodnot do sablony (je to prehlednejsi). Ale v tomhle pripade je samozrejme mozne volat komponentu v renderXyz()..

Ja jsem tedka tak trochu projizdel dokumentaci a o tovarnicce je tady

johnnycz
Člen | 1
+
0
-

Myslím, že by v kódu createComponent měl být i řádek
$this->addComponent(...);
tak jak je to teď to vypadá, že se tam jen naplní proměnná $form a následně záhadně zmizí :)

Editoval johnnycz (23. 7. 2009 19:42)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Explicitní volání addComponent zastupuje $this a $name v konstruktoru new AppForm($this, $name);

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Přepsal jsem to na nové továrničky a bude to srozumitelnější.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Co přidat na tuto stránku upozornění. Něco ve stylu:

Nikdy neregistrujte AppForm ve fázi render! Na registraci v této fázi je již příliš pozdě (AppForm potom nemůže přijímat signály), a proto používejte k registraci komponent továrničky (viz příklad – createComponentXXX()) a komponenty se vám vytvoří automaticky, vždy když budou potřeba. (už nikdy ne pozdě :)

Vím, že to patří do FAQ, ale vzhledem k počtu dotazů, bych udělal výjimku.

Inza
Člen | 330
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

Co přidat na tuto stránku upozornění. Něco ve stylu:

Nikdy neregistrujte AppForm ve fázi render! Na registraci v této fázi je již příliš pozdě (AppForm potom nemůže přijímat signály), a proto používejte k registraci komponent továrničky (viz příklad – createComponentXXX()) a komponenty se vám vytvoří automaticky, vždy když budou potřeba. (už nikdy ne pozdě :)

Vím, že to patří do FAQ, ale vzhledem k počtu dotazů, bych udělal výjimku.

To je dobrý nápad a IMHO i jako just-for-now řešení. Přidáš to tam, nebo to mám udělat já?

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Je to tam

Kaja
Člen | 6
+
0
-

Na celé stránce neni napsáno, co napsat do template, aby se formulář zobrazil. Minimálně ne žádným pro začátečníka pochopitelným způsobem.