ZaxExtensions – moje doplňky, pluginy a komponenty (vše na jedné hromadě)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Zax
Člen | 370
+
0
-

Ahoj,

tak se pomalu seznamuji s Githubem a rozhodl jsem se, že tam budu postupně házet svá rozšíření. Nette je fajn, ale pár věcí mi v něm občas chybí. Třeba tam někdo najde něco užitečného ;-)

Momentálně tam není skoro nic, ale časem toho určitě bude víc.

Užívejte jak je libo, feedback potěší. Pokud si s něčím nevíte rady, rád poradím.

Editoval Zax (11. 6. 2014 16:35)

akadlec
Člen | 1326
+
+1
-

snad jen…rozdělit na dvě extensions a udělat z toho balíčky.....

MartinitCZ
Člen | 580
+
0
-

@Zax: No o malér asi ani ne, ale doporučil bych to přejmenovat. Klidně použij něco jako ZaxTTE.
Plus jak píše akadlec, „balíčky … composer …“ :)

EDIT: Ten řetězec Člen | 404, v levo, vypadá zajímavé :D

Editoval martinit (10. 6. 2014 18:35)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Mohl by to byt poblem

Prosím nepoužívejte „Nette“ v názvu vašeho projektu nebo top-level domény, jelikož by to mohlo být pro vaše uživatele matoucí a název je chráněn ochrannou známkou.

Zax
Člen | 370
+
0
-

akadlec: asi jo no.. jen ta lenost.. a s tvorbou balíčků nemám žádné zkušenosti (to ostatně ani s githubem, dnes jsem ho použil vůbec poprvé). Snad někdy časem až se víc rozkoukám ;-) Zatím je tam skoro prázdno, tak to nebudu teď hrotit.

EDIT: a název jsem změnil na ZaxExtensions, akorát nemám možnost změnit titulek tady na fóru. Mohla by to prosím za mě udělat nějaká dobrá moderátorská duše? Díky..

Editoval Zax (10. 6. 2014 18:39)

echo
Člen | 134
+
0
-

matej21 napsal(a):

Mohl by to byt poblem

Prosím nepoužívejte „Nette“ v názvu vašeho projektu nebo top-level domény, jelikož by to mohlo být pro vaše uživatele matoucí a název je chráněn ochrannou známkou.

Tak dle rejstříku je chráněno „Nette Framework“ (http://isdv.upv.cz/…lets.OZS.det?…). Nemožnost použít ZaxNette by bylo dle mě asi jako nemožnost použít iDnes kvůli iPhone a opačně. Nebo Kdyby\Doctrine…

PS: Nechci zakládat flame. Pokud je přání nepoužívat „Nette“ v názvu a chci být součástí komunity, měl bych jej respektovat. Na druhou stranu si nemyslím, že by si někdo spletl ZaxNette s oficiálním Nette Frameworkem.

Zax
Člen | 370
+
0
-

echo napsal(a):

Tak dle rejstříku je chráněno „Nette Framework“ (http://isdv.upv.cz/…lets.OZS.det?…). Nemožnost použít ZaxNette by bylo dle mě asi jako nemožnost použít iDnes kvůli iPhone a opačně. Nebo Kdyby\Doctrine…

PS: Nechci zakládat flame. Pokud je přání nepoužívat „Nette“ v názvu a chci být součástí komunity, měl bych jej respektovat. Na druhou stranu si nemyslím, že by si někdo spletl ZaxNette s oficiálním Nette Frameworkem.

Naprostej souhlas. Asi by to úplně nevadilo, ale stejně jsem to radši změnil – nechci vyvolávat zbytečné spory a ani se nepotřebuji nijak „přiživovat“ na názvu frameworku. Akorát jsem prostě idiot a uvědomil jsem si to až po odeslání. Hodil jsem tam i disclaimer a odkazy na nette.org a nette repo.

Zax
Člen | 370
+
0
-

Projekt jsem rozdělil do dvou repozitářů a přidal jsem composer.json. Prosím, zkontrolujte mi to a případně navrhněte, jestli by to nešlo ještě nějak líp – s GitHubem a composerem si zatím ještě moc nerozumím. Díky!