Stránka Frequently Asked Questions – Často kladené otázky

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Diskuse ke stránce Frequently Asked Questions – Často kladené otázky

Je trošku zmatek ve tvaru odkazů:

faq/jak-na-rezimy-a-mody

vs.

faq/rezimy-a-mody

Chtělo by se dohodnout dokud těch stránek jestě není moc vytvořených, jaký tvar zvolit ať v tom není bordel.

Můj názor: raději to jak-na do odkazů neuváděl, když je před tím faq/xxx. V popisku odkazu už to klidně být může.

Dále je třeba se dohodnout jak tuto stránku vůbec vést – na některé otázky se totiž dá odpovědět jednou nebo dvěma větama ve stylu:

Q: ...
A: ...

nebo seznamem odkazů jak to má třeba subversion ?

A poslední věc, která mě napadá – některé FAQ se mohou rozvinout do delšího návodu nebo řeší implementační problémy, což už je spíš HOWTO – takže otázka zní jestli by se FAQ neměly zabývat jen jednoduchými věcmi na které se dá krátce odpovědět (ten styl Q: xxx. A: yyy.) případně nasměrovat a HOWTO řešit implementační problémy jako Jak na správné vytváření formulářů?

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Tohle je spíš rozcestník fóra než FAQ. FAQ by mělo být, jak píšeš, řešeno stylem „otázka & odpověď“, viz třeba ta stránka Subversion.

faq/jak-na-rezimy-a-mody podle mého do FAQ vůbec nepatří, URL by teda mělo být jak-na-rezimy-a-mody (bez faq). Ačkoliv teda nějaká struktura URL je zatím věc neřešená.

Inza
Člen | 330
+
0
-

Proč se tahleta stránka tváří že je součástí WIKI, když podle nového rozložení není/nemá být? Jak se to dá opravit? Opravíte to pls někdo? Nebo mi řekněte jak to opravit a já to rád opravím:-)…

Inza
Člen | 330
+
0
-

Inza napsal(a):

Proč se tahleta stránka tváří že je součástí WIKI, když podle nového rozložení není/nemá být? Jak se to dá opravit? Opravíte to pls někdo? Nebo mi řekněte jak to opravit a já to rád opravím:-)…

AHA! Tohleto je FAQ na wiki! Bug je v tom že ten link co je v rozcestníku dokumentace je špatný! I See!

Jdu to opravit a rovnou vytvořit ten officiální FAQ, OK?

Inza
Člen | 330
+
0
-

AHA, ok, tak ještě jinak – on FAQ bude jenom jeden? Nebo bude FAQ ve wiki a FAQ jako součást dokumentace? Páč zatím je to asi, pokud to chápu dobře, myšleno tak, že FAQ je jenom jeden a to ten ve wiki, I see… Je to tedy dobře ne? Ty drobečky jsou hrozně zavádějící…