[addon datagrid] DataGrid

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
na1k
Člen | 288
+
0
-

tmysik, obávám se že skutečně oficiální verze nebude, neboť původní autor už Nette nepoužívá

Sám ale jedu na nějaké docela staré verzi (tuším od Majkla) a funguje v pohodě (včetně AJAXu) i v 2.0, a pokud jsem dělal úpravy tak fakt jen minimální ve stylu „tahle třída se teď jmenuje jinak“

tmysik
Člen | 16
+
0
-

na1k napsal(a):

tmysik, obávám se že skutečně oficiální verze nebude, neboť původní autor už Nette nepoužívá

aha, díky moc za info, mrknu na github; jinak by možná stálo za to spojit síly a dělat jednu „oficiální“ komponentu DataGrid, ne? rád pomůžu

tomáš

tmysik
Člen | 16
+
0
-

na1k napsal(a):
Sám ale jedu na nějaké docela staré verzi (tuším od Majkla) a funguje v pohodě (včetně AJAXu) i v 2.0, a pokud jsem dělal úpravy tak fakt jen minimální ve stylu „tahle třída se teď jmenuje jinak“

tak koukám na github a nějak nevím kterou verzi vzít – poradí mi někdo, prosím? případně mohl bys prosím někde dát odkaz na tu verzi co používáš ty? díky

tomáš

na1k
Člen | 288
+
0
-

Tak už jsem tu původní větvi ani nenašel. To co používám můžeš stáhnout zde , ale nezaručuju, že tam nejsou žádné custom úpravy. Jo a taky to provozuju jenom na dibi, ikdyž jsou tam tuším i jiné adaptéry.

Asi bych ale radši zkusil nejposlednější custom commit z GitHubu, tj. tento , protože je dost velká pravděpodobnost že bude stabilnější a čistší ;)

tmysik
Člen | 16
+
0
-

@na1k: Díky, nakonec sem snad tu „nejlepší“ větev našel taky – je to ta stejná jako používáš ty. Ta s tím nejnovějším commitem nefunguje s Nette 2.0.

Phalanx
Člen | 310
+
0
-

Ahoj, rád bych se zeptal, jestli někdo nevíte, jak do datagridu přidat where. Jde mi o to, že potřebuju zobrazit objednávky od určitého zákazníka, což se mi zobrazí správně. Ale už z nějakého důvodu nefunguje ajaxové filtrování (ani když jsou filtry prázdné a dám aplikovat filtry, tak se nic nezobrazí).

<?php
$source = \dibi::dataSource('SELECT * FROM [order] WHERE [cust_id]=%i', (int) $this->getParameter('id'));
$dataSource = new \DataGrid\DataSources\Dibi\DataSource($source);
$grid->setDataSource($dataSource);
?>

Budu vděčný za každé nasměrování. Děkuji

Editoval Phalanx (29. 2. 2012 13:17)

forkman
Člen | 72
+
0
-

Lopo napsal(a):

klip napsal(a):

Nemáte někdo funkční DataSource k Nette\Database\Connection? Není to tak nutné. Když mě bude vadit paralelní připojení přes dibi, tak si to třeba napíšu sám, ale zatím je to detail, kterej mě zas tolik netrápí. Zas to ale nechci psát zbytečně, jestli už to někdo psal. Díky.

https://github.com/…tteDB/DB.php

Ahoj, mohl bych poprosit o nakopnutí jak rozjet datagrid s Nette\Database? Jsem začátečník a nějak nevím jak to spojit. Spojení s databází mi normálně funguje, jen bych potřeboval nějak upravit ta data, aby je sežral datagrid. Dík moc

Lopo
Člen | 277
+
0
-

forkman napsal(a):

Ahoj, mohl bych poprosit o nakopnutí jak rozjet datagrid s Nette\Database? Jsem začátečník a nějak nevím jak to spojit. Spojení s databází mi normálně funguje, jen bych potřeboval nějak upravit ta data, aby je sežral datagrid. Dík moc

tak s datagridom som davno uz nic nerobil … a s NetteDB nikdy nic :)

ale pokial viem tak datagridu vzdy stacilo podhodit prislusnym datasourcom obaleny vystup z db …

svobodai
Člen | 136
+
0
-

Z datagridem začínám.
Tak se mi podařilo rozchodit s Nette2 a PHP 5.3.
Kam mám napsat kód pro filtrování a co nastavit aby filtrace proběhla ajaxem.

Ještě jestli by se dalo udělat, když najedu na konec stránky aby se mi zobrazilo dalších x záznamů

Jak zařídit, aby když kliknu na řádek se mi automaticky provedl redirect na stránku s detailem.

Editoval svobodai (26. 3. 2012 0:04)

MzK
Člen | 127
+
0
-

Uff, dalo to makačku, ale přepsal jsem DataGrid pro verzi 5.3 a poslední Nette. A zdá se to funkční, zrovna to testuji.

zapp
Člen | 32
+
0
-

MzK napsal(a):

Uff, dalo to makačku, ale přepsal jsem DataGrid pro verzi 5.3 a poslední Nette. A zdá se to funkční, zrovna to testuji.

nechtěl by jsi to někam hodit, že bych to otestoval? Zrovna taky řeším datagrid pro poslední nette a jednu chybu se mi nedaří odstranit.

Editoval zapp (27. 4. 2012 14:16)

MzK
Člen | 127
+
0
-

upravený pro nové nette a mně funguje
https://github.com/…DataGrid-5.3

Klainer
Člen | 42
+
0
-

MzK napsal(a):

upravený pro nové nette a mně funguje
https://github.com/…DataGrid-5.3

Prosím muzes sem dát nějaký návod jak ten datagrid nainstalovat ? Děkuji

zapp
Člen | 32
+
0
-

MzK napsal(a):

upravený pro nové nette a mně funguje
https://github.com/…DataGrid-5.3

Co jsem tak vypozoroval, tak nefunguje ukládání stavu :/

jarks
Člen | 94
+
0
-

Dobrý den, musím přeportovat jeden docela rozsáhlý projekt z Nette 0.9.7 + PHP: 5.2 na PHP 5.3. Všechen ostatní kód už jsem snad rozchodil, ale datagrid se mi nedaří přimět k funkci.

Neměl by prosím někdo funkční DataGrid pro Nette 0.9.7 + PHP 5.3 + Dibi 2.0?

DOBss
Člen | 24
+
0
-

Zdarec,

ako by ste dosiahli, že pri prvom načítaní gridu Vás to hodí na poslednú stránku a uloží ju ($rememberState mám true). Čiže pri prvom zobrazení po prihlásení nech ma to nehodí na prvú, ale na poslednú stranu… skúšal som to cez vlastnú metódu pri vytváraní komponenty, ktorá po prepísaní parametra $page volalo metódu saveState(), ale tak to nefunguje…

Díky

EDIT - ešte ma napadlo presmerovať na grid s parametrom, kde page bude posledná strana vypočítaná z default počtu na stranu, ale chcem zachovať čisté odkazy.

Editoval DOBss (23. 7. 2013 0:06)

djdaca
Člen | 21
+
0
-

No kdyby měl někdo zájem na GitHubu jsem forknul a upravil doufam tu nejaktuánější verzi datagridu pro Nette 2.1
https://github.com/…tte-datagrid

Do budoucna ještě plánuji update na novou verzi jQuery zatím používám 1.6.2 ( cokoliv pod 1.7 )
Nějaký rozsáhlejší vývvoj neplánuji dle mě umí vše co má.

Editoval djdaca (14. 3. 2014 15:19)