Práce se session -jeho vymazání

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

Ahoj,
na stránkách bych potřeboval vymazat session sekci při opuštění stránky na který ji používám, ale stále zůstávám na stejném webu. Lze tohle nějak udělat? Dále mám session expiraci nastavenou v configu na 14 dní ale po zavření prohlížeče se session nevymaže. Co bych měl přidat?

v configu:

session:
		expiration: 14 days

EDIT: Ještě dodám, že to je sekce vytvořená při submitu formuláře. Session data o userovi se normálně vymažou.

Editoval .:M@rt!n:. (27. 5. 2014 16:09)

Jiří Nápravník
Člen | 710
+
0
-

Jaky pouzivas prohlizec, Chrome a Firefox maji defaultne zapnuto, aby si sessions pamatovalo, takze kdyz zavres prohlizec, tak si to stejne pamatuje.

Člen | 201
+
0
-

Aha, to jsem nevěděl. Jinak zkouším aplikaci v chrome, firefox, IE, opera, safari. Jde nějak udělat to promazání po opuštění stránky ale zůstání na tomtéž webu?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Muzes to specifikovat? nejak mi to nedava smysl. Jako ze bys byl na example.com/foo a po prejiti na example.com by se smazala session? nebo co? Uved konkretni pripad..

Editoval matej21 (27. 5. 2014 17:36)

Člen | 201
+
0
-

Ano, přesně tak to myslím. Omlouvám se za vyjadřovací ne/schopnost.

hAssassin
Člen | 293
+
0
-

nestaci tu sekci nasetovat na NULL pripadne unsetnout? Mam pocit ze se sama potom automaticky smaze.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Byl by problem detekovat, ze z te stranky „odesel.“ jak poznam, ze to zavrel? ze presel na jinou stranku? nemluve o tom, ze tu stranku muze mit otevrenou ve vice panelech. Pokud bys uved, pro co to konkretne potrebujes, mozna bych neco vymyslel :)

Člen | 201
+
0
-

No jde o krokový formulář. Dojdu třeba ke druhému kroku, ale pak přejdu na jinou stránku. Při příchodu zpět na krokový formulář ale mám veškeré data předtím vyplněné uložená v session (včetně označení kroku na kterém uživatel byl). Díky tomuto jsem při novém přístupu třeba zase na druhém kroku formuláře. Chtěl bych ale aby mě to hodilo zpět na první krok s prázdnou session.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

To bude lepsi kdyz si vytvoris nejaky nahodny klic. Ty data budes do session ukladat pod tim klicem. Soucasne ten klic ulozis jako hidden pole do formu, pripadne jako parametr v url (podobne jako se resi flash message). Kdyz pak tu stranku opusti, tak ztrati i ten klic, tim padem pri navratu nenajde spravny session data. Soucasne to umozni vyplnovat vic krokovych formularu soucasne, aniz by se prepisovaly