[Poslední sobota, 61] SmartSense – Wayra, Praha, 31.5.2014

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Patrik Votoček
Člen | 2221
+
+1
-

Poslední sobota

Poslední sobota je pravidelným místem setkání všech fanoušků programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo amatéři. Střídavě se koná v Praze a Brně, občas zavítáme i jinam ;-) Znalost Nette Frameworku je samozřejmě výhodou. Vstup na akci je zdarma, jen prosím potvrďte účast.

  • Kdy? Sobota 31. 5. 2014, od 15 hod
  • Kde? Praha, Wayra, Václavské náměstí 3
  • Oficiální hash tag: #PoSobota, twitter account: @PoSobota
  • Prosíme, svou účast potvrďte zde

Program

Najdete na srazech http://srazy.info/…-sobota/4550

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Pokud si najdu čas, abych dorazil, tak bych rád oficiálně představil Latte plugin pro PhpStorm.

hrach
Člen | 1834
+
0
-

Pokud si najdu čas, abych dorazil, tak bych rád oficiálně představil Nextras Orm.

stekycz
Člen | 152
+
0
-

Pokud budu moci dorazit, tak bych rád představil Cucumber 4 API Blueprint. Není tam sice ani řádka v Nette, ale testování RESTful API se může týkat i Nette vývojářů.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Já bych moh představit udělátko na výrobu prezentací v Texy.

pkristian
Člen | 29
+
0
-

Též bych rád dorazil, představil bych se :)

Edit: web posobota.cz hlásí jen phpinfo();

Editoval pkristian (8. 5. 2014 12:13)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

pkristian napsal(a):

Též bych rád dorazil, představil bych se :)

Edit: web posobota.cz hlásí jen phpinfo();

Hostname:Port smazane.tojeono.cz:0

Hmm. :)

On se ten web stejně vpodstatě nepoužíval/neaktualizoval, ale to to neomlouvá.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Web posobota.cz se přesouvá na jiný server (ten kde běží addons.nette.org), zřejmě je to teď někde napůl cesty.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Kluci vy co chcete představovat nějaké svoje fíčury kolik na to kdo potřebujete času ať můžu uzavřít program. (Případně kdo už teď víte že nedorazíte?)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Půl hodinky, možná ani to ne.

hrach
Člen | 1834
+
0
-

tak cca 30–40 minut =)

zdenda204
Člen | 21
+
0
-

Bude i záznam?
Přednášky spojené s PHPStormem bych rád viděl, ale není čas na výlety :)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Omlouvám se všem co se těšili na mou přednášku, ale tuto posobotu musím bohužel vynechat :(

Klidně ji někdo může vzít místo mě, a když ne tak si to můžeme dát na další. Kdyby mi to vyšlo na Brno, tak se pokusím sehnat kameru, nebo budu natáčet monitor + zvuk.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

@Jan Tvrdík & @Honza Marek přidal jsem vás do programu. @Hrach ty teda dorazíš?

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

@zdenda204 bude

hrach
Člen | 1834
+
0
-

jojo

stekycz
Člen | 152
+
0
-

@Patrik Votoček Já budu rád, když v sobotu vůbec dorazím, takže svoje téma zkusím obnovit na některou další PoSobotu.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Koukám, že máme v programu ještě čas – takže bych si možná vzal místo @Filip Procházka tu přednášku o PhpStormu. Akorát bych na to potřeboval půjčit od někoho notebook s Windows a českou klávesnicí =)

MartinitCZ
Člen | 580
+
0
-

@Jan Tvrdík: Super. Pls natoč i obrazovku.

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Btw nějaký zájemce o indickou?

juzna.cz
Člen | 248
+
0
-

Nechce někdo udělat videostream přes Hangouts? Prosím prosím.

pkristian
Člen | 29
+
0
-

Gentlemani, do jaký hospody se pude? :)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Tak jsem dokončil hrubou přípravu té obecné přednášky o PhpStormu a asi bude ideální, když následovat těsně před přednáškou o Latte pluginu pro PhpStorm. Udělal bych z toho dohromady jeden velký, cca hodinový blok.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Technický problém právě jsem obdržel informaci že ve Wayře není kamera. Může někdo vzít?

pkristian
Člen | 29
+
0
-

Patrik Votoček napsal(a):

Technický problém právě jsem obdržel informaci že ve Wayře není kamera. Může někdo vzít?

mám DSLR, když mi zajistíte zásuvku a dostatek SD karet, tak to snad půjde- jen se bojím, že se mi za 20 min přehřeje.. :D

EDIT: nyní radši testuju výdrž

EDITT: tak bohužel jen půl hodiny, pak se smaží… omlouvám se

Editoval pkristian (30. 5. 2014 13:00)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

Tak jsem dokončil hrubou přípravu té obecné přednášky o PhpStormu a asi bude ideální, když následovat těsně před přednáškou o Latte pluginu pro PhpStorm. Udělal bych z toho dohromady jeden velký, cca hodinový blok.

Já bych potřeboval zhruba v pět vypadnout, tak bych si vzal přednášku před tebou.

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Masala! Jedině indie na posobtu jinak to nemá význam.

pkristian
Člen | 29
+
0
-

Jan Endel napsal(a):

Masala! Jedině indie na posobtu jinak to nemá význam.

Rozumím, výběr podniku musí být v souladu s Davídkovým jazýčkem :)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Oki takže Masala – Mánesova 13, Praha 2 ve 12:30

pkristian
Člen | 29
+
0
-

Pánové, mohu se optat, v jakém počtu a složení bude obědní slezina před započetím posoboty, a zda ctění pánové přijímají návštěvy? Někteří méně zkušení programátoři by rádi užili rektálního inženýrství k získání kontaktů ve vyšších kruzích, řekněme u jádra dění. :) A zcela pochopitelně nemluvím o sobě, ale o mém kamarádovi :D

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Většinou se potkáváme v 4 – 12 lidech, nikoho od stolu vyhodit neplánujeme.

pkristian
Člen | 29
+
0
-

Krása… Pokud nezaspím po pařbě a zbudou mi peníze, tak Vás přijdu obtěžovat :)

Jinak vyřešila se kamera?

Editoval pkristian (31. 5. 2014 7:49)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Uvítal bych, kdyby na místě byla redukce macbook – projektor. Sám ji nevlastním.

Dr.Diesel
Člen | 53
+
0
-

@Honza Marek : Tak tos měl docela kliku, že jsem tu redukci náhodou měl :-D

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Jo. Ale ono by se zas tolik nestalo, akorát bych si musel půjčit cizí notes :)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Slajdy z mojí přednášky tu: http://slideboxapp.com/…on-detail/12

grongor
Člen | 31
+
0
-

@Jan Tvrdík: můžeš někam nahrát ten tvůj záznam s triky v PhpStormu? :D jestli se to teda nakonec podařilo nahrát :D Sedím tu teď v práci a marně si na ty všechny zkratky snažím vzpomenout …

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Pro mě by byl ideální textový seznam triků.

grongor
Člen | 31
+
0
-

@Honza Marek: Objevil jsem Honzův článek, kde má zkratky vypsané, tak aspoň něco zatím :D
http://merxes.cz/…for-phpstorm

Btw pod zkratkami je odkaz ke stažení, ať to tam nenaboucháš zbytečně ručně jako já :D

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

@grongor: Doplnil jsem do článku informaci o možnosti stáhnout si celou definici na začátek.

@Honza Marek: V čem si myslíš, že by byl textový seznam triků lepší, než prostý výpis zkratek + video? Když ty triky popíšu stručně, tak to bude skoro jako ten výpis zkratek, když bych měl vysvětlovat „motivaci“ a use-case pro jednotlivé zkratky a tipy, tak se upíšu a stejně to nebude tak jasné a efektní, jak když to ukážu na videu.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Stačí mi výpis zkratek v tom článku. Když si pozkoušim sám jen ty věci, které neznám, tak je to pro mě efektivnější než sledovat video.

pkristian
Člen | 29
+
0
-

já jsem si stáhnul zkratky již včera, dííky :)

hrach
Člen | 1834
+
+2
-

Zaznam prednaksy Nextras\ORM: https://www.youtube.com/watch?…

MartinitCZ
Člen | 580
+
+5
-

@hrach: Super, na ORM kouknu.
@Jan Tvrdík: Co tvé video? :)

Co udělat sbírku na mikrofon? Video moc není potřeba stačí prezentace + záznam obrazovky a hlavně kvalitní ZVUK!

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
+2
-

Co udělat sbírku na mikrofon?

+1, něco jako http://www.alza.cz/…-d475288.htm by se hodilo. Případně při dostatku peněz něco bezdrátového, ale já osobně bezdrátovým věcem moc nevěřím. Furt se vybíjí.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Co udělat sbírku na mikrofon?

S radostí přispěji :)