[Poslední sobota, 61] SmartSense – Wayra, Praha, 31.5.2014
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Poslední sobota
Poslední sobota je pravidelným místem setkání všech fanoušků programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo amatéři. Střídavě se koná v Praze a Brně, občas zavítáme i jinam ;-) Znalost Nette Frameworku je samozřejmě výhodou. Vstup na akci je zdarma, jen prosím potvrďte účast.
- Kdy? Sobota 31. 5. 2014, od 15 hod
- Kde? Praha, Wayra, Václavské náměstí 3
- Oficiální hash tag: #PoSobota, twitter account: @PoSobota
- Prosíme, svou účast potvrďte zde
Program
Najdete na srazech http://srazy.info/…-sobota/4550
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Pokud si najdu čas, abych dorazil, tak bych rád oficiálně představil Latte plugin pro PhpStorm.
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Web posobota.cz se přesouvá na jiný server (ten kde běží addons.nette.org), zřejmě je to teď někde napůl cesty.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Kluci vy co chcete představovat nějaké svoje fíčury kolik na to kdo potřebujete času ať můžu uzavřít program. (Případně kdo už teď víte že nedorazíte?)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Omlouvám se všem co se těšili na mou přednášku, ale tuto posobotu musím bohužel vynechat :(
Klidně ji někdo může vzít místo mě, a když ne tak si to můžeme dát na další. Kdyby mi to vyšlo na Brno, tak se pokusím sehnat kameru, nebo budu natáčet monitor + zvuk.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
@Jan Tvrdík & @Honza Marek přidal jsem vás do programu. @Hrach ty teda dorazíš?
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Koukám, že máme v programu ještě čas – takže bych si možná vzal místo @Filip Procházka tu přednášku o PhpStormu. Akorát bych na to potřeboval půjčit od někoho notebook s Windows a českou klávesnicí =)
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Tak jsem dokončil hrubou přípravu té obecné přednášky o PhpStormu a asi bude ideální, když následovat těsně před přednáškou o Latte pluginu pro PhpStorm. Udělal bych z toho dohromady jeden velký, cca hodinový blok.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Technický problém právě jsem obdržel informaci že ve Wayře není kamera. Může někdo vzít?
- pkristian
- Člen | 29
Patrik Votoček napsal(a):
Technický problém právě jsem obdržel informaci že ve Wayře není kamera. Může někdo vzít?
mám DSLR, když mi zajistíte zásuvku a dostatek SD karet, tak to snad půjde- jen se bojím, že se mi za 20 min přehřeje.. :D
EDIT: nyní radši testuju výdrž
EDITT: tak bohužel jen půl hodiny, pak se smaží… omlouvám se
Editoval pkristian (30. 5. 2014 13:00)
- Honza Marek
- Člen | 1664
Jan Tvrdík napsal(a):
Tak jsem dokončil hrubou přípravu té obecné přednášky o PhpStormu a asi bude ideální, když následovat těsně před přednáškou o Latte pluginu pro PhpStorm. Udělal bych z toho dohromady jeden velký, cca hodinový blok.
Já bych potřeboval zhruba v pět vypadnout, tak bych si vzal přednášku před tebou.
- pkristian
- Člen | 29
Pánové, mohu se optat, v jakém počtu a složení bude obědní slezina před započetím posoboty, a zda ctění pánové přijímají návštěvy? Někteří méně zkušení programátoři by rádi užili rektálního inženýrství k získání kontaktů ve vyšších kruzích, řekněme u jádra dění. :) A zcela pochopitelně nemluvím o sobě, ale o mém kamarádovi :D
- Honza Marek
- Člen | 1664
Uvítal bych, kdyby na místě byla redukce macbook – projektor. Sám ji nevlastním.
- Honza Marek
- Člen | 1664
Jo. Ale ono by se zas tolik nestalo, akorát bych si musel půjčit cizí notes :)
- grongor
- Člen | 31
@Honza Marek: Objevil jsem Honzův článek, kde má
zkratky vypsané, tak aspoň něco zatím :D
http://merxes.cz/…for-phpstorm
Btw pod zkratkami je odkaz ke stažení, ať to tam nenaboucháš zbytečně ručně jako já :D
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
@grongor: Doplnil jsem do článku informaci o možnosti stáhnout si celou definici na začátek.
@Honza Marek: V čem si myslíš, že by byl textový seznam triků lepší, než prostý výpis zkratek + video? Když ty triky popíšu stručně, tak to bude skoro jako ten výpis zkratek, když bych měl vysvětlovat „motivaci“ a use-case pro jednotlivé zkratky a tipy, tak se upíšu a stejně to nebude tak jasné a efektní, jak když to ukážu na videu.
- Honza Marek
- Člen | 1664
Stačí mi výpis zkratek v tom článku. Když si pozkoušim sám jen ty věci, které neznám, tak je to pro mě efektivnější než sledovat video.
- MartinitCZ
- Člen | 580
@hrach: Super, na ORM kouknu.
@Jan Tvrdík: Co tvé video? :)
Co udělat sbírku na mikrofon? Video moc není potřeba stačí prezentace + záznam obrazovky a hlavně kvalitní ZVUK!
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Co udělat sbírku na mikrofon?
+1, něco jako http://www.alza.cz/…-d475288.htm by se hodilo. Případně při dostatku peněz něco bezdrátového, ale já osobně bezdrátovým věcem moc nevěřím. Furt se vybíjí.