Stránka o Requirements Checkeru a požadavcích Nette frameworku
- _Martin_
- Generous Backer | 679
Ahoj, protože není nikde oficiální zmínka o Requirements Checkeru a protože se jedná nástroj, který by už několikrát předešel zdlouhavým snahám o řešení různých problémů, sepsal jsem jednoduchou stránku o požadavcích Nette frameworku. Nejsem si jistý, zda můžu dát odkaz přímo na stránku Stažení…(Davide)? Tak či tak, prosím někoho o shlédnutí a případné poznámky či připomínky. Díky
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Udělal jsem ti tam malou úpravičku a to informaci o tom že v revizích > 307 (tj. i stable verze 0.8) je jiná cesta v archivu/distribuci. Možná by stálo za to i přeformulovat větu
Nejprve si stáhněme libovolnou distribuci.
- _Martin_
- Generous Backer | 679
Nad tím jsem přemýšlel taky, ale pak jsem si řekl: kdo ví o archivech a starších verzích? Především lidé, co už v Nette dělají a pravidelně jsou na fóru. Ostatní přijdou na stránku pro Stažení a nezajímají je starší verze. Většinou půjde o začátečníky, nováčky. Stáhnou buď stabilní 0.8 nebo vývojovou 0.9 – a po kliknutí na nějaký odkaz typu „Co by měl váš server umět, aneb požadavky Nette Frameworku“ nemusí a nepotřebují vědět o starších revizích.
S čímž asi souvisí i text o libovolné distribuci – pokud jsi to myslel „libovolné = jakákoliv revize“. Já to myslel z pohledu toho uživatele-začátečníka, který přijde a bude vědět jen o odkazech, co jsou na té stránce – a tam je opravdu jedno, jakou verzi kvůli tomu stáhne. Možná by se jen hodilo dát zmínku o tom, podle čeho verzi vybrat (a nebo Requirements Checker dát do samostatného archivu – což by bylo asi nejchytřejší).
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Se vším souhlasím…
_Martin_ napsal(a):
… Stáhnou buď stabilní 0.8 nebo vývojovou 0.9 – a po kliknutí na nějaký odkaz typu „Co by měl váš server umět, aneb požadavky Nette Frameworku“ nemusí a nepotřebují vědět o starších revizích.
Ale tady je ten kámen úrazu… Stable verze 0.8 má v archivu cestu k Requirements Checkeru jinou než nejaktuálnější revize 0.9 na kterou vede odkaz z download sekce.
- _Martin_
- Generous Backer | 679
My si nerozumněli, já myslel, že mluvíš o archivu starých revizí, ale teď koukám, že ta cesta je jiná i v poslední revizi verze 0.8 – a já měl pocit, že jsem si to kontroloval. Moje chyba. Takže jsem to přepsal, šlo by to tak?
Edit: Ještě pokud jde o větičku „Nejprve si stáhněme libovolnou distribuci“: myslím si, že jakou verzi vybrat by mělo být sepsáno na stránce downloadu, je nad rámec toho návodu popisovat, jakou verzi stahovat.
Editoval _Martin_ (18. 5. 2009 8:05)