Přeplácaný sandbox..….….…

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Tharos
Člen | 1030
+
0
-

Přijde mi, že současný sandbox je úplně nesmyslně přeplácaný…

Tu a tam někomu posílám úplně minimalistickou ukázku toho, jak něčeho dosáhnout v Nette, a snažím se takové ukázky zakládat právě na sandboxu. Jenomže chudák příjemce pak hledá mé myšlenky v té změti tříd typu Passwords, UserManager, SignPresenter, matou ho šablony typu form.latte, WTF konstrukce typu $this->template->anyVariable = 'any value'… A dalo by se dlouze pokračovat.

Já vím, že si mohu udělat svůj vlastní sandbox, že ho můžu vždycky pročistit… Ale ruku na srdce, je současná podoba sandboxu vážně optimální?

Editoval Tharos (25. 3. 2014 22:11)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Souhlasím. Nějaké přihlašování apod. je spíš otázka examplu než sandboxu. Sandbox by měl být čistý, ne aby první, co musí člověk udělat, bylo, že smaže 90% existujících věcí.

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

Také souhlasím. Na sandboxu by mělo jít stavět, aniž by bylo potřeba cokoliv promazávat.
Případně aby kód navíc jasně ukazoval přidanou hodnotu frameworku (př. vypsat $this->template->helloWorld = 'Hello world' v šabloně) a ne kód z jiných oblastí (ohromné css a html pro úvodní stránku).

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Pozor na to, že on je sémantický rozdíl mezi sandbox a skeleton. Sandbox je pískoviště na hraní, skeleton je základ pro aplikace. Stavět aplikace na pískovišti je blbost =) Sandbox máme, skeleton chybí.

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

@Jan Tvrdík: Když ale já jsem si jako malý raději hrál na uklizeném pískovišti se svými vlastními hračkami. Že se tam občas povalovaly prázdné lahváče mně osobně dost vadilo. ;)

Podle mě vše, co je nyní v sandboxu a má jiný účel, než držet aplikaci pohromadě, patří do nějakého example. Přesně tak, jak píše Majkl.

Proto bych třeba já preferoval sandbox (nebo skeleton, chcete-li), který by obsahoval jen to nezbytně nutné včetně maximálně tak jednoho prázdného presenteru s předpřipravenou metodou renderDefault. Layout může být také přítomný, ale řekněme minimální HTML 5. A ne s podklady typu {block title|striptags|upper}Nette Application Skeleton{/block}, které člověka tak možná jednou oslní (poprvé, když se z toho dozví, jak je Nette cool), ale pak následně ještě padesátkrát vytočí (když to musí furt dokola mazat).

Editoval Tharos (25. 3. 2014 23:36)

matopeto
Člen | 395
+
0
-

suhlasim, skeleton by sa hodil.

Šaman
Člen | 2668
+
0
-

Asi by stálo za to hodit echo do „Diskuze o vývoji frameworku“, protože mám obavu, že David tahle ostatní vlákna moc nečte. A není problém vytvořit si ze Sandboxu Skeleton, ale bylo by vhodné začlenit ho do distribuce, aby byl s danou verzí kompatibilní.

hrach
Člen | 1844
+
0
-

Chapu,ze je tu semanticky rozdil, nicmene i tak je piskoviste akorat na hovno… On je taky rozdil mezi puskovistem a demem/examples.

David Grudl
Nette Core | 8285
+
0
-

Docela by se hodilo, kdyby někdo konečně napsal scaffoldovací nástroj, pomocí kterého by se dal jedním příkazem vytvořit nový presenter, nové view atd. Pak by nemusel být v sandboxu Sign in presenter, protože by šel jedním příkazem vygenerovat.

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

@David Grudl: Tim myslis nejaky bin/shell snippet, ktery by mel jako parametr nazev presenteru?

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Docela by se hodilo, kdyby někdo konečně napsal scaffoldovací nástroj, pomocí kterého by se dal jedním příkazem vytvořit nový presenter, nové view atd.

K čemu by to bylo dobré? Dnešní IDE to umí celkem obstojně jako makra nebo file template.

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

@Majkl578: Zřejmě jde o to, aby Nette nevnucovalo pokud možno jiný software (krom cmd).