Nette 2.1 a nette-dump s názvem a číslem řádku jako dřív?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tomhrb
Člen | 23
+
0
-

Velmi mně chybí v Nette 2.1 číslo řádku a název skriptu při hover nad <pre>, na kterém je daný dump() volán. Neexistuje verze, která to (opět) umí, jako u verzí <2.1?
Díky moc.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

hledej show location

tomhrb
Člen | 23
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

hledej show location

Děkuju, této odpovědi sem se bál, protože tam už sem byl a nelíbilo se mně to, poněvadž to lokaci zobrazí i v debug baru a tam mně to nepřijde vhodný :D I tak díky

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Tak si napiš vlastní funkci, která bude volat přímo Dumper::dump se zapnutým show location a globálně to pak můžeš vypnout.

tomhrb
Člen | 23
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

Tak si napiš vlastní funkci, která bude volat přímo Dumper::dump se zapnutým show location a globálně to pak můžeš vypnout.

Díky, Tvá odpověď se zdá zřejmá. Schválně sem to zkusil, pak sem si vymyslel ještě elegantnější řešení, upravit to přímo v /vendor/nette/nette/Nette/common/shortcuts.php, poplácal sem se po rameni a pak zjistil, že se pokaždé ukáže ten samý řádek, a to právě

"Steve Wonder" (12)
in C:\Users\tom\xampp\htdocs\test\vendor\nette\nette\Nette\common\shortcuts.php:18

tedy tam, kde je ten dump definovaný, nikoli tam, odkud se ta zkratka volá. Tomu říkám past, že? :D

Editoval tomhrb (23. 2. 2014 19:35)

David Grudl
Nette Core | 8228
+
0
-

Jan Tvrdík: To je bug, nebo byl nějaký důvod tuhle věc oddělat? Si nepamatuju.

tomhrb: To se dá řešit tak, že té funkci dáš anotaci /** @tracySkipLocation */

David Grudl
Nette Core | 8228
+
0
-

Jan Tvrdík: evidentně je to bug, protože se to tiše ztratilo s tímto commitem https://github.com/…7ae54f7312a1. Nepřipadá mi fajn takhle někoho odpálkovat, když na to upozorní…

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

David Grudl: Já jsem pořád nepochopil na co on ani ty narážíš, takže nemůžu sloužit.

tomhrb
Člen | 23
+
0
-

Pánové, určitě se nezlobím, žádný strach.

@dg: Děkuju, ve verzi 2.1.1 to funguje, jak popisuješ. Tedy i pro ostatní – do bootstrap dám

\Nette\Diagnostics\Debugger::$showLocation = TRUE;

a píše to i title nad <pre>, což byl cíl.

@JT: myslím, že bugem David myslel to, že metoda

/**
	 * Finds the location where dump was called.
	 * @return array [file, line, code]
	 */
	private static function findLocation()

vracela ve file NULL a tím se nedostal title do <pre...> v Dumper::toHtml to vše v 2.1.0.
To ale neplatí v 2.1.1, tam se to chová OK, takže jako bych nic nepsal :D
Přesto díky vám oběma.