Jak nejefektněji přejít na nette?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
wassy
Člen | 46
+
0
-

Ahoj všem,

chtěl bych se prostřednictvím tohoto fora zeptat na radu, jak se nejefektivneji naucit nette framework, weby jsme doteď programoval v čístém php a tak bych se chtěl konečně posunout dál, ovšem ikdyž jsem si projel quickstart, tak mi to moc nepomohlo a když jsem pročítal tohle forum, tak se na mě chrlilo tolik neznámých pojmů, že jsem nevěděl co googlit dříve… Nenašel by se někdo, kdo by mi polopatě vysvětlil, jak vlastně nette pracuje? To že pracuje ve třech vrstvách a ty jsou nějakým způsobem propojeny jsem pochopil, ale chtěl jsem si zkusit udělat nějaký jednoduchý administrační systém a narazil jsem hned u toho, jak to nastavit, abych mohl mit administratorske a uzivatelske rozhrani ve dvou slozkach a fungovalo by mě to, byl by někdo tak ochotný aby mi pomohl se do toho dostat?

předem děkuji za jakoukoli odpověď :)

Pavel Macháň
Člen | 282
+
0
-

wassy napsal(a):

Ahoj všem,

chtěl bych se prostřednictvím tohoto fora zeptat na radu, jak se nejefektivneji naucit nette framework, weby jsme doteď programoval v čístém php a tak bych se chtěl konečně posunout dál, ovšem ikdyž jsem si projel quickstart, tak mi to moc nepomohlo a když jsem pročítal tohle forum, tak se na mě chrlilo tolik neznámých pojmů, že jsem nevěděl co googlit dříve… Nenašel by se někdo, kdo by mi polopatě vysvětlil, jak vlastně nette pracuje? To že pracuje ve třech vrstvách a ty jsou nějakým způsobem propojeny jsem pochopil, ale chtěl jsem si zkusit udělat nějaký jednoduchý administrační systém a narazil jsem hned u toho, jak to nastavit, abych mohl mit administratorske a uzivatelske rozhrani ve dvou slozkach a fungovalo by mě to, byl by někdo tak ochotný aby mi pomohl se do toho dostat?

předem děkuji za jakoukoli odpověď :)

Asi bude nejlepší když se podíváš na tedle Example

Rozdělíš si to na více modulů (front, cms, atd). Nahoď si to na localhost a hraj si stím.

Editoval EIFEL (11. 2. 2014 14:29)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Jak nejefektněji přejít na nette?

Zajdi na školení, rychlejší už to asi nebude.

ikdyž jsem si projel quickstart, tak mi to moc nepomohlo

Když nenapíšeš, na co jsi narážel a co ti dělalo potíže, tak těžko radit řešení. Možná neumíš pořádně OOP v PHP, možná si se zamotal v architektuře aplikace. Co já vím.

nandrolon
Člen | 7
+
0
-

nazdar presne rovnake pocity som mal na zaciatku aj ja.
po tutoriale a examples som sa nevedel odrazit dalej.
pomohlo mi az studium hotoveho tohoto minicms:
https://forum.nette.org/…zaciatocnika

ked som pozeral zdrojovy kod tak mi vela veci bolo hned jasnejsich + pravidelne citanie fora mi pomaha.
Nakoniec niekedy tento rok ked budem mat volnych par dni tak na Nette Skolenie do Prahy chcem zajst.