Pokus o jednoduché CMS začiatočníka

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
NiNu
Člen | 31
+
0
-

Zdravím,
s Nette som začiatočník a učím sa. Prešiel som si asi všetky dostupné návody a na základe týchto vedomostí som sa pokúsil o malé jednoduché „cms“.
Potreboval by som, aby sa mi niekto pozrel na kód a zhodnotil, či som správne pochopil základy a princípy Nette Frameworku, čo som spravil zle, alebo ako sa to nemá robiť, čo by sa malo robiť inak, prípadne lepšie. Proste kompletne zrevidovať kód aj s komentármi.
Ďakujem veľmi pekne za všetky komentáre.

Môj projekt: github.com/NiNuWeb/ZURO

frosty22
Člen | 373
+
0
-

čauky, proběhl jsem tak nějak zběžně ty kódy a nic špatného jsem nezahlédl, takže za mě jsi nette pochopil správně :)

BTW: pouze co se týče repozitářů a části Nette\Database na to jsem moc nekoukal, NDB nepoužívám takže mi nic moc neříká.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

nevypada to blbe, jen si dej pozor na count – bez parametru to provede, ze vybere vsechny zaznamy odpovidajici selection a spocita pocet polozek. pouzij radeji

->count('*');

to provede COUNT primo v sql dotazu

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Ak vie určite že bude cez záznamy iterovať tak si takto práve ušetrí to jedno query, takže záleží od situácie.

NiNu
Člen | 31
+
0
-

OK, ďakujem veľmi pekne, ak tam nie je nejaká iná vážnejšia chyba, tak sa pustím do implementácie doplnkov a potom vyskúšam nejaký nový projekt s dibi. Uvidím, zatiaľ sa mi Nette dosť pozdáva.