Pripojenie na mysql databazu
- d4ncul
- Člen | 41
Ahojte. Mam tento problem. Vie mi niekto poradit, prosim?
SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user
‚MENO_POUZIVATELA‘@'10.10.29.14' (using password:
YES)
Uz vela krat som riesil pripajanie na databazy … takmer nikdy som nemal tento
problem. Sandbox som instaloval cez composer.
Tu som skopiroval aj zdrojak z config.neon.
common:
parameters:
php:
date.timezone: Europe/Prague
# zlib.output_compression: yes
nette:
application:
errorPresenter: Error
database:
dsn: 'mysql:host=localhost;dbname=NAZOV_DB'
user: MENO_POUZIVATELA
password: HESLO
- David Matějka
- Moderator | 6445
mas spravne zadane pristupove udaje k databazi? mas pro uzivatele povolen vzdaleny pristup k databazi? (soudim dle te ip v chybove hlasce)
- honos
- Člen | 109
d4ncul napsal(a):
Ahojte. Mam tento problem. Vie mi niekto poradit, prosim?
SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user ‚MENO_POUZIVATELA‘@'10.10.29.14' (using password: YES)
Uz vela krat som riesil pripajanie na databazy … takmer nikdy som nemal tento problem. Sandbox som instaloval cez composer.Tu som skopiroval aj zdrojak z config.neon.
common: parameters: php: date.timezone: Europe/Prague # zlib.output_compression: yes nette: application: errorPresenter: Error database: dsn: 'mysql:host=localhost;dbname=NAZOV_DB' user: MENO_POUZIVATELA password: HESLO
Pise ti to
‚MENO_POUZIVATELA‘@'10.10.29.14'…
a ty mas v NEONu:
/--php
dsn: ‚mysql:host=localhost;dbname=NAZOV_DB‘
\--
Není náhodou IP localhostu 127.0.0.1? Neprijde ti to divne? Myslim ze mas blbe adresu serveru(hostingu) MySql..
- d4ncul
- Člen | 41
Nakoniec som to vyriesil metodou pokus omyl, pri definovani DB. Dakujem za pripomienky …
Tu je kod z config.neon:
database:
dsn: 'mysql:unix_socket=/tmp/mysql51.sock;dbname=DB_NAME'
user: USER
password: PASSWORD
options: [PDO::MYSQL_ATTR_COMPRESS = true]
debugger: true
explain: true
reflection: discovered
autowired: true
- honos
- Člen | 109
d4ncul napsal(a):
Nakoniec som to vyriesil metodou pokus omyl, pri definovani DB. Dakujem za pripomienky …
Tu je kod z config.neon:
database: dsn: 'mysql:unix_socket=/tmp/mysql51.sock;dbname=DB_NAME' user: USER password: PASSWORD options: [PDO::MYSQL_ATTR_COMPRESS = true] debugger: true explain: true reflection: discovered autowired: true
Zkus se pozorne podivat na [IP] adresu MySql database.. Myslim ze chybu mas tam
- honos
- Člen | 109
d4ncul napsal(a):
Tu je kod z config.neon:
database: dsn: 'mysql:unix_socket=/tmp/mysql51.sock;dbname=DB_NAME' user: USER password: PASSWORD options: [PDO::MYSQL_ATTR_COMPRESS = true] debugger: true explain: true reflection: discovered autowired: true
Zkus se pozorne podivat na [IP] adresu MySql database.. Myslim ze chybu mas tam
EDIT: taky jsem to bylo resil, kdyz jsem zacinal(samouk) pred cca mnoha lety, nasledne stacilo nastavit spravnou adresu serveru MySql..
Editoval honos (23. 1. 2014 7:20)