vlastní třída, loader ji nenajde
- enumag
- Člen | 2118
Složka vendor/others/ je jeden velký nesmysl. Dej to normálně do libs a v bootstrapu změň cestu pro RobotLoader.
- batko
- Člen | 219
enumag napsal(a):
Složka vendor/others/ je jeden velký nesmysl. Dej to normálně do libs a v bootstrapu změň cestu pro RobotLoader.
Přesně jak pravíš :-) děkuji moc
- Šaman
- Člen | 2666
Proč? Můžeš to rozvést?
A propo na tomto (Nette!) fóru mi nepřipadá vhodné navrhovat nováčkům,
které mate i taková věc, jako přesun /libs do adresáře composeru, aby
nepoužívali nástroj frameworku, ale nástroj třetí strany. Nette na
composeru není nijak závislé, takže spousta lidí pracuje s Nette
bez něho.
- enumag
- Člen | 2118
@Šaman: Rád rozvedu. RobotLoaderu jsem se zbavil ze tří důvodů:
- Je mi mírně proti srsti používat několik různých způsobů autoloadingu. Všechny knihovny včetně vlastních instaluji přes composer a jejich autoloading si řeší composer. Může tedy stejně dobře loadovat i samotnou aplikaci.
- RobotLoader se čas od času při vývoji zasekne, odmítá nějakou třídu načíst a je nutné smazat cache. Což může být (obzvlášť pro nováčky!) ještě více matoucí.
- PSR-0 či PSR-4 mi nedovolí překlepy v názvech souborů. RobotLoaderu jsou ale názvy souborů ukradené takže mi vesele loaduje i třídy umístěné v chybně pojmenovaných souborech.
Pokud někoho z nováčků matu tak se omlouvám. RobotLoader není špatná věc, ale dnes osobně již nevidím důvod jej používat. Pokud však nováček ještě nezná composer, je RobotLoader jasná volba.
Ohledně PSR-0 a PSR-4 doporučuji dokumentaci composeru.
Editoval enumag (17. 1. 2014 21:46)
- David Grudl
- Nette Core | 8233
Jelikož sandbox, příklady, quickstart a dokumentace je postavená na RobotLoaderu, není fakt dobrý nápad radit, aby si jej někdo vypnul.