Tahat data z databáze nebo z cache?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
iwory
Člen | 147
+
0
-

Zdravím,
Chtěl bych probrat možnosti „správné“ cache pro moje data.

Respektivě:
Mám v databázi přes cca 8 tisíc záznamů restaurací. Ke každé restauraci cca 15 infomrací (získání skrze 4 tabulky)

Mám api, které by mělo vrací JSON informací o restauracích s daty (id, name, lat, lon, km(km se dopočítavají na základě předaných souřadnic))

Tyto 4 informace ke každí restauraci mam v samostatné cache. Při zavolání načtu chache a vyhodím ven – což je v pořádku. Ještě tedy předtím pole projdu abych doplnim vzdálenosti „km“ k jednitlivým restauracím…

Výsledná cache má 1,2 mega…

A teď:

1. Je v pořádku takto velká cache?
  2. Jak pracovat s plnými daty restaurace?
    1. Respektivě potřebuju vracet detaily jednotlivých restauraci na základě dalšího požadavku. Záznam k jedné restaraci je ale velký (moc dat) a to všechno x 8000 se mi zdá jako blbost to rvát do jedné cache.
    2. Stejně tak se mi zdá blbost každej detail narvat do single chache. (přes 8000 cache záznamu)
    3. Nebo prostě nic neházet do cache a prostě je vytáhnout z DB? Trafik nečekám velký, ale tak ať je to správně :) Detail restaurace se bude tahat na požadavek, takze se vždy vrátí jenom jeden.

Díky moc za reakce…

Editoval iwory (16. 1. 2014 9:59)

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

„Think without cache first“ a cache do hry zapoj az ked zacnes pocitovat ze sa nieco deje. Samozrejme to chce nejaky monitoring…