Nette – uploadImage – .JPG problem

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Takeshi
Člen | 596
+
0
-

Ahojte,

ket nacitam subor, s priponou ‚.JPG‘, tak mi vyhodi nulovu velkost. Viete preco? S ostatnými formátmi obrázka nemám problém.

teda …

<?php
{if !$form->values['image']->size}
 ... teda ak nieje nahraty subor ...
{/if}
?>

Editoval Takeshi (10. 1. 2014 15:28)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

$form->values['image']->error obsahuje co? jestli ti treba ten obrazek neprekrocil maximalni velikost..

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

matej21 napsal(a):

$form->values['image']->error obsahuje co? jestli ti treba ten obrazek neprekrocil maximalni velikost..

<?php
$form->values['image']->error
?>

Mi ukazuje ‚1‘ a velkost urcite nepresiahol. Mam to nastavene na 8MB a obrazok ma velkost 2,22 MB

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

http://php.net/…d.errors.php

Value: 1; The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini.

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

matej21 napsal(a):

http://php.net/…d.errors.php

Value: 1; The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini.

Tak preco mi to nevyhodi chybu uz pri tomto … ?

<?php
$form->addUpload("image","Fotka *")
     ->addRule(Form::MAX_FILE_SIZE,"Súbor musí mať veľkosť menšiu ako 8 MB.",8*1024*1024);
?>

… a teda ako tento problem vyriesit …

Editoval Takeshi (10. 1. 2014 15:55)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

to je pouze validace na strane nette.

kdyz je chyba The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini., tak ji pravdepodobne opravis tak, ze zvysis hodnotu upload_max_filesize v souboru php.ini

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

matej21 napsal(a):

to je pouze validace na strane nette.

kdyz je chyba The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini., tak ji pravdepodobne opravis tak, ze zvysis hodnotu upload_max_filesize v souboru php.ini

OK, dik, … a kde je ten subor php.ini? Neviem ho najst + na aku hodnotu to mam zvysit a kde .. diky

Editoval Takeshi (10. 1. 2014 16:02)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

to je konfiguracni soubor php, na linuxu s apachem je v /etc/php5/apache2/php.ini, jestli pouzivas win, bude nekde spolu s instalaci php. po uprave nezapomen restartovat apache

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

matej21 napsal(a):

to je konfiguracni soubor php, na linuxu s apachem je v /etc/php5/apache2/php.ini, jestli pouzivas win, bude nekde spolu s instalaci php. po uprave nezapomen restartovat apache

Diky moc, uz to vidim … a netusis ako je to ked to hodim na net?

Takeshi
Člen | 596
+
0
-

OK … tema uzavreta :-) Diky za rady